Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Gamestop - Cashburn daalt, samenwerking met FTX
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Gamestop - Cashburn daalt, samenwerking met FTX

  Eigenlijk is het business as usual bij Gamestop. De verkoop daalt, het bedrijf blijft geld verbranden. Maar er waren ook positieve aspecten in de berichtgeving van gisteren.

  evolutie aandeel gamestop

  Na wat opwinding zoals gratis aandelen en het vertrek van de CFO, mochten de aandeelhouders van Gamestop zich gisteren na het sluiten van de beurs weer concentreren op de essentie: de bedrijfsontwikkeling. Er was weinig nieuws, Gamestop blijft verlies maken en geld verbranden.

  In detail daalde de omzet in het tweede kwartaal van 2022 van 1,183$ miljard tot 1,136$ miljard in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Het verlies is aanzienlijk toegenomen van 58$ miljoen tot 108$ miljoen. Onderaan de streep boekte Gamestop een nettoverlies van 109$ miljoen, ten opzichte van een verlies van 62$ miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Bij vergelijking met de resultaten van het eerste kwartaal van 2022 is er ten minste een lichte verbetering van het resultaat. In het vorige kwartaal bedroeg het bedrijfsverlies 154$ miljoen. De verbetering aan de kostenzijde is echter waarschijnlijk in de eerste plaats te danken aan de afvloeiing van werknemers.

  Een goede 900$ miljoen netto cash

  Ook de cash burn is verbeterd. Dit daalde van meer dan 300$ miljoen in het eerste kwartaal tot iets meer dan 100$ miljoen. Aan het einde van het eerste halfjaar beschikte Gamestop over liquide middelen ten bedrage van ongeveer 909$ miljoen. Bovendien heeft Gamestop bijna geen schulden. Dat is het grote verschil met andere meme-aandelen zoals AMC Entertainment of Bed Bath & Beyond, die hun schulden hebben opgestapeld of met één voet in het faillissement staan.

  Een andere aankondiging is echter waarschijnlijk verantwoordelijk voor de koerssprong van 10% na beurs. Gamestop heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de cryptobeurs FTX. Onderdeel van de samenwerking zal zijn dat Gamestop FTX-cadeaubonnen zal verkopen in zijn winkels. Het zal ook mogelijk zijn NFT's te verhandelen via FTX, wat synergieën zou kunnen creëren met het nieuw ontwikkelde NFT-platform van Gamestop. FTX's oprichter Sam Bankman-Fried is de afgelopen maanden keer op keer in het nieuws geweest, onder meer met een verhoging in neobroker Robinhood.

  Vanuit een grafiekperspectief bevindt het aandeel zich in de range tussen 19,40-49,85$.

  Conclusie: operationeel is er nauwelijks vooruitgang bij Gamestop. Maar in tegenstelling tot andere meme-aandelen, is de balans van het bedrijf solide. Met het huidige verbrandingstempo zal de geldberg het nog wel een tijdje uithouden. De structurele problemen blijven echter bestaan.​

  Gamestop, weekgrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel gamestop

  Probeer een gratis trading demo van het NanoTrader platform
  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -
  Last edited by SignalRadar; 08-09-2022, 10:20.
Working...
X