Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
UiPath - kritieke situatie
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • UiPath - kritieke situatie

  De aandelen van de ontwikkelaar van automatiseringssoftware staan er niet goed voor in de aanloop naar de cijfers die vandaag na beurs worden verwacht. Met de reeks verliezen van de laatste drie weken, kruipt het aandeel terug naar het all-time dieptepunt.

  evolutie aandeel uipath

  Het softwarebedrijf komend uit Roemenië maakte in april 2021 zijn beursdebuut op de New York Stock Exchange. De koersontwikkeling is echter een debacle: van het hoogtepunt in mei 2021 tot het dieptepunt in mei 2022 heeft het aandeel 84% aan waarde verloren. Het daaropvolgende herstel bracht het aandeel niet erg ver opwaarts en ontwikkelde zich in de zomer tot een trage zijwaartse beweging. Deze zijwaartse range werd aan de neerwaartse zijde verlaten met de recente koerszwakte. Er wordt met spanning uitgekeken naar de cijfers die vandaag na beurs worden verwacht. Met een weging van 4,32% is het aandeel de negende grootste positie in de technologie-ETF Ark Innovation van sterbelegger Cathie Wood.

  De beren hebben het voordeel

  Een klein verkoopsignaal werd actief met de terugval uit de zijwaartse range van de laatste paar maanden. Dit zou kunnen leiden tot een terugval naar de all-time low op 13,66$. Indien dit duurzaam wordt doorkruist, dreigt in het slechtste geval een langere neerwaartse golf in de richting van 7,50-7,80$.

  Indien de reactie op de cijfers daarentegen positief is, zullen kopers een kans hebben boven de 20$. De centrale weerstandszone op 22,30-23,95$ zou dan het koersdoel worden. Alleen bij een aanhoudende uitbraak boven 24$ zouden er grotere koopsignalen opduiken. Daarna zou er ruimte zijn voor een herstel tot 29$ en later 38-40$.

  Conclusie: het aandeel is uiterst zwak op lange termijn. Ook al lijkt het nu goedkoop, de zwakke koerspatronen blijven waarschuwingssignalen afgeven. De kopers zouden een gewelddadige actie moeten ondernemen om het grafiekbeeld op te helderen. Misschien helpen de cijfers van vandaag, anders dreigt de overheersende neerwaartse trend zich voort te zetten.​

  UiPath, daggrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel UiPath


  GRATIS demo met CFD-Forex en Futures

  "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

  - Confusius -

  Last edited by SignalRadar; 06-09-2022, 16:21.
Working...
X