Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Index in beeld: Duitse DAX nadert dieptepunt 2022 na recordhoge inflatie eurozone
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Index in beeld: Duitse DAX nadert dieptepunt 2022 na recordhoge inflatie eurozone

    De belangrijkste economische publicatie van de dag was de Flash CPI-raming van de eurozone voor augustus. Deze kwam hoger uit dan verwacht en bereikte een recordhoogte van 9,1% j-o-j. Ondanks de zorgen over de stijgende energieprijzen (die met 38% j-o-j stijgen, zelfs voordat het koude winterweer zich aandient) die het continent in een recessie zullen storten, zal de ECB volgende week tijdens de monetaire beleidsvergadering gedwongen zijn om agressief op te treden in de strijd tegen de inflatie. Economen van zowel Goldman Sachs als Credit Suisse pleiten na het recordcijfer voor een renteverhoging van 75 basispunten.

    De hoop op hogere rentes maakte de euro vandaag de sterkste van de belangrijkste valuta's, maar de Europese indices sloten duidelijk lager. De Duitse DAX index (Germany 40) is de belangrijkste index in de regio, en traders hebben de index vandaag naar beneden gedrukt en op het laagste niveau in zes weken gesloten. Kijkend naar de grafiek, heeft de DAX weinig steun tot de laagste stand in 2022 op het niveau van 12.500. Als de stieren er niet in slagen om dat sleutelgebied te verdedigen, zou een voortzetting naar de laagste stand van oktober 2020 in het midden van de 11.000's de volgende stap kunnen zijn:

    Daggrafiek DAX 40 (bron WHS Webtrader)

    DAX 1D


    Zelfs als de index erin slaagt om van het 12.500 level te springen, zullen verkopers zich waarschijnlijk opstapelen bij elke beweging boven 13.000. Alleen een bevestigde doorbraak boven de 200-daags EMA nabij 14.000 zou de bearish bias op middellange termijn kunnen wegnemen.





    "In deze business heb je zes van tien keer gelijk als je goed bent. Je zult nooit negen van de tien keer gelijk hebben."

    - Peter Lynch -
Working...
X