Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Basismetalen: Aluminium - 20% van de productie oneconomisch
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Basismetalen: Aluminium - 20% van de productie oneconomisch

    De aluminiumprijs is onder zware druk komen te staan. Begin maart, kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, bereikte het lichte industriële metaal een recordhoogte van aluminium3,849 US dollar per ton. Intussen staat aluminium op 2.430 US dollar per ton, het laagste niveau in ongeveer 12 maanden.

    Er tekent zich nu een bodem af tussen 2.300 en 2.500 US dollar per ton. Dit komt omdat de fundamentele situatie op de aluminiummarkt spreekt voor hogere prijzen in de toekomst. Het aanbod op de wereldmarkt daalt sterker als gevolg van de scherpe daling van de prijzen.

    Volgens Rusals grootste aluminiumproducent wordt momenteel verwacht dat 20% van de mondiale aluminiumproductie verliesgevend zal zijn. Dat zou overeenkomen met 13 miljoen ton die op oneconomische wijze wordt geproduceerd. Tegen deze achtergrond zijn verdere productieverlagingen - vooral in Europa - waarschijnlijk. Vorige week al kondigde het Noorse aluminiumbedrijf Hydro aan dat het eind volgende maand een smelterij in Slowakije zou sluiten. Hydro noemde de aanhoudend hoge elektriciteitsprijzen als de belangrijkste reden hiervoor.

    Het krapper wordende aanbod en de recordproductie van aluminium in China hebben ertoe geleid dat de Volksrepubliek in juli aanzienlijk minder aluminium heeft ingevoerd. Volgens de Chinese douane lag de invoer 38,3% onder het niveau van het voorgaande jaar. In de eerste zeven maanden werd ruim 28% minder ingevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

    Conclusie:


    Het aluminiumaanbod op de wereldmarkt daalt. De prijs vormt een bodem tussen 2.300 en 2.500 US dollar per ton.





    "U hoeft niet vaak te handelen. Als u gedurende de dag één of twee bewegingen naar de koerdoelen met een goede omvang kunt opvangen, kunt u een goed inkomen verdienen en de handelskosten laag houden."

Working...
X