Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Basismetalen - Chinese onzekerheden
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Basismetalen - Chinese onzekerheden

    In de afgelopen vier weken zijn de prijzen van de belangrijkste industriële metalen sterk gestegen. De Bloomberg Industrial Metals Subindex, die de Aluminiumprijsontwikkeling van aluminium, koper, nikkel en zink volgt, steeg op zijn hoogtepunt met ongeveer 18%. Nadat de inflatie in de VS in juli was gedaald, profiteerden de industriële metalen van de afnemende bezorgdheid over de economie. De koperprijs kreeg extra steun van berichten dat een belangrijk Chinees koperverwerkend bedrijf gedwongen was de productie te verminderen als gevolg van regionale energiebesparingsmaatregelen. Bovendien heeft de centrale regering in Peking onlangs de stad Guixi, waar zich een groot aantal kopersmelterijen bevindt, aan banden gelegd.

    Aan de recente rally zou echter spoedig een einde moeten komen. De prijzen van industriële metalen zullen dan hun neerwaartse tendens, die sinds begin maart aanhoudt, hervatten. Dit komt doordat een snelle economische verbetering voorlopig niet in zicht is (zwakke economische gegevens in China). De cijfers voor de industriële productie, de detailhandelsverkoop en de investeringen in vaste activa bleven in juli achter bij de verwachtingen.

    Een verzwakking van de vastgoedmarkt weegt vooral op de prijzen van de belangrijkste industriële metalen. Zo zijn de Chinese investeringen in onroerend goed lager uitgevallen dan verwacht. Ook de gemiddelde prijzen van nieuwe huizen blijven dalen.

    Conclusie:


    De prijzen van de belangrijkste industriële metalen zullen waarschijnlijk hun neerwaartse tendens hervatten tegen de achtergrond van een economische vertraging in China. Na de recente sterke stijging van de prijzen neemt de kans op winstnemingen toe.





    "We willen onszelf als winnaars zien, maar succesvolle handelaren richten zich altijd op hun verliezen."

    - Peter Borish -
Working...
X