Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel McDonald's (MCD) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel McDonald's (MCD) – Kopen of verkopen

  Het McDonald's aandeel heeft sterk geprofiteerd van de rally op de aandelenmarkten in de afgelopen weken. Moet men nu winst nemen of komt er nog meer?

  evolutie aandeel mcdonald's

  Het aandeel McDonalds bereikte zijn all-time high van 271,15$ op 04 januari 2022. Dit hoogtepunt werd gevolgd door een grote correctie. Het aandeel worstelde tegen de neerwaartse trend tot eind juli. Vanaf 26 juli, en dus na de laatste kwartaalcijfers, doorbrak het aandeel deze neerwaartse trend.

  De aandelen van de hamburgerketen klommen van een tussentijds hoogtepunt van 265,46$ naar een hoogtepunt van 267,97$. Het aandeel bereikte deze hoogte gisteren. Gisteren was de koers slechts 3,18$ lager dan de all-time high.

  All-time high en dan?

  Op korte termijn kan het McDonald's aandeel nog stijgen naar zijn all-time high. Een directe en stabiele uitbraak lijkt eerder onwaarschijnlijk na de rally van de voorbije weken. Een terugval in de richting van 248,65$ zou heel goed mogelijk zijn. Na een dergelijke terugval zou een nieuwe aanval op de all-time high en een uitbraak mogelijk zijn.

  Indien de directe uitbraak slaagt, zou de rally direct kunnen worden voortgezet naar 300$.

  Conclusie: de grafiek van het aandeel is bullish. Actieve traders kunnen nu echter winst nemen en proberen iets goedkoper terug te kopen.

  McDonalds, daggrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel mcdonalds

  Probeer een gratis trading demo van het NanoTrader platform


  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -
  Last edited by SignalRadar; 30-10-2023, 15:53.

 • #2
  McDonalds test de hoogste cijfers van oktober nu de vraag sterk blijft. De Big Mac-maker zegt dat het dit jaar ook winstgevender zal zijn dan verwacht. De vergelijkbare omzet steeg in het derde kwartaal met 8,8%, meer dan de 7,4% die analisten hadden ingeschat. De vergelijkbare omzet in de VS steeg met 8,1% en dat was sneller dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel van 3,19$ kwam boven de voorspelde 3$ uit.

  Nieuwe menu's en prijsverhogingen stimuleerden de omzet, terwijl de marges ook profiteren van de dalende inkoopkosten. McDonalds zei dat het nu een jaarmarge van 46% verwacht, terwijl het eerder 45% als doel had gesteld.​

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com  "The biggest risk of all is not taking one."

  - Mellody Hobson​

  Comment

  Working...
  X