Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandelen: Barsten beginnen te verschijnen na groot herstel
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandelen: Barsten beginnen te verschijnen na groot herstel

    We hebben vandaag een scherpe sell-off gezien, aangevoerd door de Duitse DAX index met een daling van bijna 2%. De Amerikaanse markten zijn scherp lager geopend nadat ze in de toekomst samen met hun Europese collega's zijn gekelderd. Zij zouden hun verliezen kunnen uitbreiden in het geval dat de notulen van de laatste FOMC-vergadering, die later worden gepubliceerd, een meer havik-gezinde dan verwachte Fed onthullen.

    Wat de beursdaling van vandaag betreft, was er geen duidelijke aanleiding voor de sell-off, hoewel de grote inflatiecijfers in het VK de bezorgdheid van beleggers over stagflatie weinig hebben weggenomen. Eerder in de week kregen we opnieuw een zeer slechte ZEW-enquête uit Duitsland, waar de bezorgdheid groeit dat de extra energiekosten voor huishoudens en bedrijven de komende maanden de toch al moeilijke economie zullen verzwakken. Het wordt voor beleggers inderdaad steeds moeilijker om een optimistische visie op de aandelenmarkten te rechtvaardigen gezien de uitdagende mondiale macrovooruitzichten. Dit bleek bijvoorbeeld uit de slechte Empire Fed Manufacturing Index en de zwakke Chinese industriële en detailhandelsverkopen van maandag, die ons eraan herinnerden dat niet alleen de eurozone worstelt met de groei.

    Tegen deze achtergrond zal de uitverkoop van vandaag niemand verbazen.

    Daggrafiek Russel 2000 (bron WHS Webtrader)

    Russel 2000 1D


    Volgens onze analyse in het Technical Tuesday report (dat wij elke week via dezelfde link publiceren en updaten), zijn de Amerikaanse indices inderdaad omgedraaid, waarbij de S&P sterke weerstand vond bij het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Met een niet zo geweldige macro-achtergrond zouden we rond deze niveaus op zijn minst wat winstnemingen aan de longzijde krijgen. Maar als de zwakte aanhoudt tot het einde van de dag, dan zal dit waarschijnlijk leiden tot verdere technische verkopen in de komende dagen.

    Naast de SPX is het ook de moeite waard om de Russell in de gaten te houden, want deze heeft - voorlopig - geweigerd om boven haar 200-daags gemiddelde te blijven, wat lijkt op een typisch mislukt breakout scenario. Een slot rond de huidige niveaus of lager zou als bearish worden beschouwd.





    “Success usually comes to those who are too busy looking for it.”

    — Henry David Thoreau —
Working...
X