Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Handelaren denken aan piekinflatie op weg naar "retailweek"
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Handelaren denken aan piekinflatie op weg naar "retailweek"

  In eerste instantie werden ze bestempeld als het begin van de "Dog Days of Summer", met weinig liquiditeit en relatief weinig volatiliteit, maar vorige week kregen de markten een volatiliteitsinjectie door zachter dan verwachte inflatiecijfers uit de VS. Hieronder analyseren we of dit een langverwacht teken kan zijn dat we ons eindelijk op het hoogtepunt van de inflatie bevinden en wat dit kan betekenen voor het Fed-beleid in de toekomst. Traders zullen de komende week letten op een aantal tweederangs gegevens, waaronder een centrale bank-vergadering in Nieuw Zeeland, een banenrapport in Australië en de notulen van de recente FOMC- en RBA-vergaderingen.

  Heeft de VS de piek van de inflatie gezien?


  Na een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport dat een hogere loongroei liet zien, waren traders bezorgd dat de Amerikaanse inflatierapporten van vorige week niet de verwachte daling van de prijsdruk zouden FOMClaten zien. In plaats daarvan toonden zowel de Amerikaanse CPI- als PPI-rapporten voor juli aan dat de inflatie sterker daalde dan verwacht, en met weinig belangrijke Amerikaanse economische gegevens tot de Humphrey-Hawkins-getuigenis van Jerome Powell aan het eind van de maand, kan het "inflatiepiek"-verhaal deze week aan kracht winnen.

  Wanneer we kijken naar de marktverwachtingen voor de volgende FOMC-vergadering, dan zien we dat traders de kans op een renteverhoging met 50 basispunten op ongeveer 60% schatten, wat in wezen het dubbele is van de kans die aan het begin van vorige week werd verwacht. Het is dan ook niet verrassend dat de greenback deze week de zwakste valuta was. De economische cijfers van deze week zullen deze cijfers waarschijnlijk niet wezenlijk veranderen, maar traders zullen binnenkort gaan uitkijken naar de jaarlijkse centrale bankenconferentie in Jackson Hole aan het eind van de maand voor meer duidelijkheid over wat de Fed en andere centrale banken verwachten. Voor nu verwachten we dat de markt de bewegingen van vorige week zal verwerken, en dat er deze week geen grote verschuivingen worden verwacht.

  BBP samenvatting VK


  Afgezien van de US-dollar was het Britse pond deze week de op een na zwakste valuta, ondanks een beter dan verwacht BBP-rapport op vrijdag. De krimp van de Britse economie met -0,6% in juni was weliswaar kleiner dan verwacht, maar stond nog steeds garant voor een daling in het tweede kwartaal. Cruciaal is dat deze zwakte wijdverspreid was over consumptie, industriële output, diensten, bouw, handel en overheidsuitgaven, wat de vooruitzichten van het BOE voor een paar zware kwartalen ondersteunt. Swaptraders rekenen nog steeds op een kans van meer dan 80% dat het BOE volgende maand de rente met nog eens 50bps verhoogt.

  Inkomsten om in de gaten te houden


  Het winstseizoen is definitief op zijn retour, maar de rapporten van deze week zullen nog steeds een duidelijk thema hebben: Een focus op de retailers en de Amerikaanse consument. In die geest zullen traders de laatste kwartaalrapporten krijgen van Wal-Mart (WMT) en Home Depot (HD) op dinsdag; Lowes (LOW), Target (TGT), en TJX Companies (TJX) op woensdag; Estee Lauder (EL) en Ross Stores (ROST) op donderdag; en Foot Locker (FL) en Buckle (BKE) op vrijdag. Andere opvallende namen die resultaten rapporteren zijn Li Auto (LI), BHP Group (BHP), Cisco Systems (CSCO), Applied Materials (AMAT), en Deere (DE)

  Economische gegevens om in het oog te houden


  Zoals we bovenaan al aangaven, zijn er verschillende economische rapporten van tweede klasse om in de gaten te houden, zelfs nu veel marktdeelnemers de komende weken hun laatste zomervakanties proberen door te komen. De notulen van het FOMC zullen op de voet worden gevolgd, hoewel ze misschien wat afgezaagd zijn na de sterke werkgelegenheid en de zachte inflatie van de voorbije weken. Elders zal de RBNZ een eigen rentebesluit nemen, krijgt Australië een update over zijn arbeidsmarkt, komt het VK met een langverwachte CPI-cijfer en zal een midweekse update over de Amerikaanse detailhandelsverkopen eventuele gaten uit de detailhandelswinsten opvullen.

  "Als alles tegen lijkt te zitten, denk er dan aan dat een vliegtuig tegen de wind in opstijgt, niet met de wind mee."

  -Henry Ford-
  Last edited by SignalRadar; 15-08-2022, 13:51.
Working...
X