Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Let op de waarschuwing van de SNB als de inflatie hoog is!
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Let op de waarschuwing van de SNB als de inflatie hoog is!

  Vorige week heeft de Zwitserse nationale bank (SNB) een boodschap naar de markten gestuurd. De centrale bank liet weten dat zij op elk moment tussen de reguliere beoordelingsdata monetaire beleidsmaatregelen kan nemen als de omstandigheden dat vereisen. De Zwitserse nationale bank kwam voor het laatst bijeen op 16 juni, toen het de markten verraste en de rente met 50bps verhoogde van een laagterecord van -0,75% naar -0,25%. De SNB komt pas weer bijeen op 22 september! De centrale bank gaf de toegenomen inflatiedruk op als reden voor de renteverhoging nadat de CPI in mei met 2,9% j-o-j een hoogste punt in 14 jaar had bereikt. In juni steeg de inflatie opnieuw tot 3,4% j-o-j. En aangezien de CPI voor juli woensdag wordt gepubliceerd, weet de SNB dat ze tijdens de vergadering misschien zal moeten ingrijpen als de inflatie blijft stijgen. De verwachting voor de CPI van juli is 3,5% j-o-j. Als de cijfers hoger uitvallen dan verwacht, is het uitkijken naar een nieuwe renteverhoging vóór de volgende vergadering.

  Op een wekelijkse timeframe handelt de EUR/CHF op zijn laagste niveau sinds januari 2015, toen de SNB de koppeling van de Zwitserse frank aan de euro liet vallen. Het vorige wekelijkse dieptepunt, in de week nadat de koppeling werd losgelaten, was 0,9776.

  Weekgrafiek EUR/CHF (bron WHS Webtrader)

  EUR/CHF 1W


  Meer recentelijk is de EUR/CHF sinds midden juni in een ordelijk dalend kanaal omlaag gegaan. Hoewel de prijs eerder al flirtte met pariteit, bewoog het pair zich op 5 juli agressief onder de 1.0000 en er was geen weg terug. Op 26 juli brak de EUR/CHF onder het 0.9776 weekly level en sloot op zijn laagste niveau sinds 15 januari 2015.

  Daggrafiek EUR/CHF (bron WHS Webtrader)

  EUR/CHF 1D


  Op een 240- minuten timeframe consolideert de EUR/CHF in een symmetrische driehoek. De verwachting is dat de prijs uit een symmetrische driehoek zal breken in dezelfde richting als hij bewoog vóór de consolidatie. In dat geval zou het pair lager kunnen blijven. De eerste support ligt bij de lows van 29 juli bij 0.9700 en dan de onderkant van het langere-termijnkanaal bij 0.9640. Daaronder valt de bodem weg, met geen support tot de low van januari 2015 bij 0.8630. De eerste weerstand ligt bij de bovenste, neerwaarts hellende trendlijn van de kortetermijndriehoek bij 0.9755. Daarboven kan de prijs oplopen naar de highs van 28 juli bij 0.9805 en vervolgens naar de bovenste trendline van het langere-termijn dalende kanaal bij 0.9840.

  4-uursgrafiek EUR/CHF (bron WHS Webtrader)

  EUR/CHF 4H


  De Zwitserse nationale bank zal in de gaten worden gehouden wanneer de Zwitserse CPI later wordt bekendgemaakt. De SNB heeft al gewaarschuwd dat het monetaire beleidsmaatregelen zou kunnen nemen tussen vergaderingen in, indien nodig. Daarom, als de CPI van juli warmer uitvalt dan verwacht, wees dan op de uitkijk voor de mogelijkheid dat de SNB actie onderneemt.

  "Het grootste probleem van de belegger - en zijn grootste vijand - is waarschijnlijk zichzelf.
  Uiteindelijk is hoe je beleggingen zich gedragen veel minder belangrijk dan hoe jij je gedraagt."


  - Benjamin Graham
  Last edited by SignalRadar; 02-09-2022, 20:10.
Working...
X