Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
PayPal winstvooruitzicht: Wat is de volgende stap voor PYPL?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • PayPal winstvooruitzicht: Wat is de volgende stap voor PYPL?

  Wanneer zal PayPal de winst bekendmaken?


  Paypal zal zijn resultaten bekendmaken na de slotbel op dinsdag 2 augustus. Volgens Zack's verwachten analisten dat PayPal een winst per aandeel van $0,85 zal boeken op een omzet van $6,76B.

  Paypal

  PayPal winstvooruitzicht


  In het winstverslag van vorig kwartaal gaf PayPal toe aan de verslechterende macro-economische omgeving, door zijn vooruitzichten voor het volledige jaar 2022 te verlagen en zijn verwachtingen voor nieuwe rekeningopeningen te halveren (tot 10 miljoen) als gevolg van de stijgende inflatie, COVID-afsluitingen in China en de oorlog in Oekraïne. Tegen die achtergrond zullen traders uitkijken naar bijkomende updates van de verwachte resultaten van het bedrijf om inzicht te krijgen in de vraag of het management denkt dat de macro-economie zich heeft gestabiliseerd en wat dat kan betekenen voor het bedrijf in de toekomst.

  Een gebied van bijzonder belang zal de "koop nu, betaal later"-activiteit van PayPal zijn. Deze categorie is de afgelopen jaren enorm gegroeid en is goed gepositioneerd om te profiteren van het huidige regime van hogere inflatie, aangezien consumenten het betalen voor aankopen zo lang mogelijk willen uitstellen. Ook de peer-to-peer Venmo-applicatie kende een consistente groei (+2,4 miljoen nieuwe accounts vorig kwartaal) en zal een belangrijke factor zijn in hoe handelaars de resultaten van het bedrijf interpreteren.

  Analisten hebben de laatste tijd hun PayPal-winstramingen agressief naar beneden bijgesteld: in de afgelopen 90 dagen werden de winstramingen van het bedrijf met 37 verlaagd en met 0 opgewaardeerd! Hoewel stieren natuurlijk liever zouden zien dat de aandelen die ze bezitten meer geld opleveren, is de impact van al deze neerwaartse bijstellingen al in de prijs verwerkt, waardoor de lat relatief laag ligt voor een beter dan verwacht winstrapport.

  Wat is de volgende stap voor de PayPal-aandelenprijs?


  Zoals de onderstaande grafiek laat zien, is PayPal sinds het derde kwartaal van vorig jaar consistent lager getrend onder zijn 50-daags EMA, waarbij elke rally naar dat gebied op verkoopdruk stuitte en tot stilstand kwam. Het aandeel vond eind vorige maand wel steun op zijn dieptepunten van december 2017 rond $68,50 en vormde daarbij een kleine dubbele bodem. De prijzen zijn sindsdien voor het eerst dit jaar boven hun 50-daags EMA gestegen, wat erop wijst dat de neerwaartse trend op lange termijn zou kunnen worden beëindigd:

  In de nasleep van het winstrapport zullen de bulls een duurzame doorbraak willen zien boven de highs van juni nabij $89.00 om te bevestigen dat de gevestigde downtrend is geëindigd en de deur te openen voor een herstel naar het midden van $90.00 of zelfs terug naar de triple digits. Ondertussen zou een bearish reversal onder het 50-daags EMA betekenen dat de weg van de minste weerstand naar beneden blijft voor een mogelijke revisit van de meerjarige dieptepunten onder $70.00

  "Wat voor de meerheid te hoog en te riskant lijkt, wordt meestal hoger en wat laag en goedkoop lijkt, wordt meestal lager."

  - William O'Neil -
Working...
X