Het aandeel van elektrische auto's fabrikant Tesla zit in een herstel sinds het de steun rond 625$, met de low op 620,57$, heeft bereikt. Het aandeel situeert zich nu rond de EMA200. Zal het erin slagen een duurzame uitbraak naar boven te maken?

evolutie aandeel tesla

Het aandeel bevindt zich in een neerwaartse langetermijntrend sinds zijn hoogtepunt van 1.243$ vorig jaar, maar kon in de voorbije weken een bodem vormen in de buurt van 625$. Sinds het dieptepunt op 620,57$ heeft het aandeel zich hersteld en kon het ook de belangrijke weerstand op 760$ overwinnen via een gap-up. In het proces werden ook de EMA50 en de EMA10 overwonnen, waardoor twee sterkte signalen werden gegenereerd. Het vorige hoogtepunt van het herstel werd bereikt op 842,36$ bij de EMA200. Daarna veerde het aandeel terug naar beneden. Woensdag klom het aandeel weer omhoog. Zal het nu lukken om boven de EMA200 te breken?

Breakout boven EMA200

Het aandeel is bullish en zou boven den EMA200 op 823$ kunnen breken. Dit zou een lange termijn krachtsignaal genereren. Dit sterkte signaal zou worden bevestigd boven de high op 842,36$. Daarna is de weerstand op 890$ waarschijnlijk.

Indien het aandeel echter terug veert, zou een retracement naar de steun op 760$ verwacht worden. Zolang het aandeel boven de EMA10 en EMA50 kan blijven, kan verwacht worden dat het blijft stijgen ondanks een mogelijke terugval. Indien de koers van het aandeel echter ook onder de steun van 760$ zakt, zou het neerwaartse momentum toenemen en zou een verdere koersdaling tot 700$ volgen.

Conclusie: het aandeel zit in een opwaartse trend op korte termijn en zou een long signaal op lange termijn kunnen genereren bij een koersstijging boven de EMA200. Indien de koers van het aandeel daarentegen neerwaarts van de EMA200 afketst, kan een terugval tot 760$ worden verwacht.

Tesla, daggrafiek (bron: godmode trader)

evolutie aandeel tesla
Test het gratis demo account van WH Selfinvest.




"Geld investeren is het proces waarbij middelen op een strategische manier worden ingezet om een specifiek doel te bereiken."

- Alan Gotthardt -