Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Top Reddit aandelen om in de gaten te houden
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Top Reddit aandelen om in de gaten te houden

    Hieronder staat een lijst van de top 10 meest genoemde Amerikaanse aandelen in de WallStreetBets thread op Reddit gedurende de laatste 24 uur op 26 juli 2022, volgens gegevens van Quiver Quantitative. Exchange-Traded Funds (ETF's) zijn uitgesloten.
    1. Walmart
    2. GameStop
    3. Tesla
    4. Apple
    5. Amazon
    6. Snap
    7. Meta
    8. Alphabet
    9. Microsoft
    10. SIGA Technologies

    Het Walmart-aandeel noteert vanochtend 9,5% lager op 119,25 dollar, nadat het de markten gisteren de stuipen op het lijf joeg toen het grootwinkelbedrijf een winstwaarschuwing gaf en zijn vooruitzichten verlaagde omdat consumenten de broekriem aanhalen. Het bedrijf zei dat de aangepaste winst per aandeel dit jaar met maar liefst 13% zal dalen, terwijl het eerder had gezegd dat het slechts met ongeveer 1% zou dalen. De verslechtering is snel gegaan aangezien Walmart in februari nog dacht dat de winst zou stijgen. Het bedrijf zei dat de vraag naar dure artikelen heeft geleden onder de crisis rond de kosten van levensonderhoud, die het winkelend publiek ook heeft aangezet tot het kopen van producten met lagere marges. Dat heeft de vrees aangewakkerd dat dit wel eens een gruwelijke week zou kunnen worden, temidden van een ontluikende kalender voor winstcijfers in de sector. Een aantal brokers hebben hun verwachtingen verlaagd sinds de waarschuwing en het gemiddelde koersdoel staat nu op $145, nadat het in april nog op ongeveer $166 stond.

    Big Tech is in het spel nu het winstseizoen deze week zijn hoogtepunt bereikt, met Alphabet en Microsoft die vandaag na het sluiten van de markten verslag uitbrengen, Meta volgt op woensdag, en Apple en Amazon ronden de zaken af op donderdag.

    Click image for larger version  Name:	Walmart PNG.png Views:	0 Size:	126.4 KB ID:	4620

    Alphabet zal naar verwachting het snelst groeiende lid van Big Tech zijn dit winstseizoen en het feit dat Wall Street gelooft dat de bottom-line zal blijven groeien ondanks het feit dat de winst per aandeel bijna verdrievoudigde het jaar daarvoor is des te indrukwekkender. De kernactiviteit van Google, die wordt aangedreven door reclame, zal naar verwachting veel veerkrachtiger blijken dan sociale-mediabedrijven, terwijl Google Cloud naar verwachting zal zorgen voor omzetgroei, maar een rem zal blijven zetten op de winst. Het Alphabet-aandeel noteert voor de bel 0,4% lager en blijft in de consolidatiemodus, waardoor de resultaten voor een uitbraak van het aandeel kunnen zorgen.



    Microsoft is vanochtend 0,2% lager en zal naar verwachting ook beter presteren dan zijn Big Tech rivalen dit winstseizoen wanneer het later vandaag de resultaten over het vierde kwartaal bekendmaakt. De omzet zal naar verwachting over de hele linie stijgen, terwijl de winst zou moeten toenemen doordat hogere winsten uit de cloud-computing en software een daling van de hardwaredivisie compenseren. De stijgende kosten betekenen echter dat de totale winstgroei zal blijven achterlopen op de omzet. Ook zal het bedrijf te maken krijgen met moeilijke vergelijkende cijfers. Als het in het laatste kwartaal aan de verwachtingen voldoet, ligt Microsoft op koers voor een stijging van de jaaromzet met 19% en een stijging van de winst per aandeel met 19%.

    Verwacht wordt dat Meta opnieuw een extreem moeilijk kwartaal achter de rug heeft, waarbij Wall Street verwacht dat de gebruikersaantallen van Facebook opnieuw sequentieel zullen zijn gedaald. Dit veroorzaakte een vrije val van het aandeel toen dit eerder dit jaar voor het eerst gebeurde. De advertentietarieven staan ook onder druk in een tijd waarin de engagement en de gebruikersgroei tot stilstand zijn gekomen. Het resultaat zal naar verwachting een lauwe groei van de omzet in het tweede kwartaal zijn, terwijl de winst naar verwachting zal lijden omdat de kosten blijven stijgen en de marges onder druk zetten. Dat heeft de vrees aangewakkerd dat het Meta van vandaag - gedreven door sociale media - al gepiekt is nog voor zijn dure metaverse ambities zelfs maar van start zijn gegaan. Het aandeel noteert vandaag 0,3% lager in de vroege premarket-handel.

    Het sentiment voor social media-aandelen, inclusief Meta, is verzuurd na de slechte resultaten van Snap vorige week, toen de inkomsten van het bedrijf lager uitvielen dan verwacht omdat de advertentiemarkt blijft verzwakken. CEO Evan Spiegel zei dat de resultaten teleurstellend waren en dat het bedrijf werkt aan manieren om de groei te versnellen en nieuwe bronnen van inkomsten te vinden. Toch hebben brokers hun visie op het aandeel sinds de update naar beneden bijgesteld, waarbij Morgan Stanley de rating verlaagde van Overweight naar Underweight na de waarschuwing dat de advertentie-activiteiten 'minder ontwikkeld' zijn dan eerder gedacht en dat TikTok een grotere bedreiging vormt dan verwacht. Hierdoor werd het koersdoel verlaagd van $17 naar $8. Het aandeel noteert vanochtend 1,3% lager op $9,82.

    Ondertussen wordt verwacht dat de omzetgroei van Apple deze week zal terugvallen tot het traagste tempo sinds het begin van de pandemie en dat het bedrijf de eerste winstdaling in bijna twee jaar zal melden. Moeilijke vergelijkingscijfers, een sterke Amerikaanse dollar, stijgende kosten en verstoringen door Covid-19 in China zullen allemaal een rol spelen. Aangezien Apple overvloedig cash heeft en ernaar streeft om op termijn cashneutraal te worden, zouden de winstcijfers van het bedrijf kunnen worden ondersteund door een versnelling van de inkoop van eigen aandelen. Het commentaar op de vooruitzichten zal nauwlettend in de gaten worden gehouden nu we het laatste kwartaal van het boekjaar ingaan, waarin de aandacht zal verschuiven naar de lancering van het volgende iPhone-model. Het aandeel noteert vandaag voor de bel 0,4% lager.

    AmazonAmazon staat op het punt om de sterkste winstdaling van Big Tech te rapporteren dit seizoen, hoewel Wall Street denkt dat het aan de rode cijfers kan ontsnappen ondanks de waarschuwing dat het zijn eerste operationele verlies in meer dan zeven jaar kan rapporteren. Amazon zal ook geconfronteerd worden met moeilijke cijfers van het jaar voordien en heeft te maken met hogere kosten over de hele lijn. Het feit dat Amazon Prime Day naar het derde kwartaal werd verschoven, zal ook bijdragen tot de zwakke groei van de omzet. Terwijl het kernonderdeel Marketplace te lijden heeft onder een vertraging en een inkrimping van de marges, zullen andere onderdelen van het bedrijf - waaronder de cloud computing-tak AWS - betere prestaties neerzetten. Het aandeel noteert vandaag 3,5% lager in de premarket.

    Tesla-aandelen zijn 1% gedaald voordat de markten vandaag openen. Gisteren werd bekend dat Tesla zijn budget voor kapitaaluitgaven met miljarden dollars heeft verhoogd. Het zei dat het dit jaar en in 2023 en 2024 $ 6 miljard tot $ 8 miljard zal uitgeven. Dat is meer dan het vorige budget van $5 miljard tot $7 miljard. Musk waarschuwde dat zijn nieuwe fabrieken in Duitsland en de VS veel geld opslurpen omdat ze moeite hebben om hun productie op te voeren. Uit het dossier bleek ook dat het een dagvaarding van de SEC heeft ontvangen over hoe het zich heeft gehouden aan een overeenkomst over het toezicht op Musks tweets. Het bedrijf zei ook dat het een waardeverminderingsverlies van $ 170 miljoen heeft geboekt na de verkoop van het grootste deel van zijn bitcoinbezit, meer dan de $ 64 miljoen winst die het op de verkoop heeft gemaakt.

    GameStop aandelen zijn 2,7% gedaald voor de bel op $33,05. Het koersdoel van het aandeel werd eind vorige week door Wedbush brutaal verlaagd naar $7,50 van $30.

    SIGA Technologies is een nieuwkomer nu het aandeel de discussie aanwakkert op sociale mediadraden nu het monkeypoxvirus zich blijft verspreiden. Het bedrijf ontwikkelt vaccins en antivirale producten voor het virus, wat leidt tot hoop dat het kan profiteren nadat de Wereldgezondheidsorganisatie een officiƫle uitbraak heeft afgekondigd. Het bedrijf heeft al een geneesmiddel dat is goedgekeurd voor de behandeling van pokken in de VS, en voor monkeypox in de EU en het VK. Het aandeel is vanochtend 4,7% gedaald op $14,96, nadat het gisteren een historisch hoogtepunt bereikte.





    "De enige plaats waar succes voor werk komt, is in het woordenboek."

    - Vidal Sassoon
    Last edited by SignalRadar; 27-07-2022, 11:10.
Working...
X