Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Elektromobiliteit: Lithium - aanbodkloof
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Elektromobiliteit: Lithium - aanbodkloof

    De bevoorradingssituatie voor lithium komt tot een hoogtepunt. Dit zal resulteren in een zeer grote prijsturbo. Zo mogen vanaf 2035 in de EU alleen nog maar elektrisch aangedreven auto's worden geregistreerd. Knelpunten bij de levering van lithium doen echter twijfels rijzen over het plan. Hoewel het metaal dat voor de fabricage van batterijen wordt gebruikt in principe wereldwijd in overvloed beschikbaar is, lopen de financieringsprojecten vertraging op. Deels blokkeren overheden de snelle ontwikkeling van extra afzettingen, deels is er een gebrek aan particulier kapitaal om de afzettingen te ontwikkelen.Lithium

    Lithium is een centraal bestanddeel van de accu's in elektrisch aangedreven voertuigen. De grondstof wordt verhandeld als lithiumcarbonaat. Aangezien de vraag naar e-auto's wereldwijd toeneemt, zijn de prijzen voor lithiumcarbonaat onlangs aanzienlijk gestegen. Aangezien de batterijcapaciteit ook toeneemt, is er meer lithium per voertuig nodig.

    Volgens onderzoek van het Federaal Instituut voor Geowetenschappen en Natuurlijke Hulpbronnen (BGR) zal de wereldwijde vraag naar lithium voor batterijen naar verwachting stijgen van 316.000 tot meer dan 550.000 ton per jaar in 2030. Ongeveer 90% hiervan zou nodig zijn voor lithium-ionbatterijen voor e-auto's. Er zou dan een tekort ontstaan tot 300.000 ton lithium per jaar - in 2020 werd volgens het rapport wereldwijd slechts ongeveer 82.000 ton lithium geproduceerd.

    Conclusie:


    De markt rond de batterijproduktie en de grondstof lithiumcarbonaat biedt enorme groeimogelijkheden op lange termijn. Het is mogelijk om indirect in dit onderwerp te investeren. Belegt in bedrijven uit de hele lithiumcyclus - van de winning en raffinage van het metaal tot de productie van batterijen. De strategie geeft beleggers toegang tot ondernemingen waarvan de activiteiten sterk verbonden zijn met lithium.





    "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

    - Nicolas Darvas -
Working...
X