Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Walmart - Prognose verlaagd! Aandeel verliest 10%!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Walmart - Prognose verlaagd! Aandeel verliest 10%!

    De prognoseverlaging van de retailer weegt niet alleen op het aandeel zelf, maar de hele sector zal onder druk komen te staan.

    evolutie aandeel walmart

    Hoe doet de detailhandel het op dit moment? Veel beleggers stellen zich deze vraag. De aandelen, vooral in de e-commerce sector, zijn in 2022 echt ingestort. De vrees: inflatie remt de consumptie. Gisteren, na het sluiten van de beurs, gaf Walmart het antwoord: het blijft erbarmelijk gaan, de prognose wordt teruggeschroefd. Evenals in het voorjaar reageerde het aandeel met aanzienlijke verliezen.

    De kwestie van valutaverliezen speelt ook een rol bij Walmart. Als gevolg van de sterke Amerikaanse dollar verwachten de verantwoordelijken in het tweede kwartaal alleen al aan de valutakant een last van 1$ miljard. In de tweede helft van het jaar zal de last naar verwachting afnemen, maar nog steeds 1,8$ miljard bedragen. De hoge inflatie remt het winkelgedrag van de klanten af. Mensen besparen op producten zoals kleding en elektronica.

    Prognose vermindering voor Q2 en 2022

    Het management verlaagt daarom zijn prognose voor zowel het tweede kwartaal als het volledige jaar. Verwacht wordt dat de winst per aandeel in het tweede kwartaal met 8 à 9% zal dalen en met 11 à 13% voor het gehele jaar. Voordien was de groep uitgegaan van een identiek of lichtjes beter resultaat in het tweede kwartaal. Voor 2022 had de onderneming oorspronkelijk slechts een winstdaling van ongeveer 1% verwacht.

    Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nieuws onrust veroorzaakt in de hele sector. Walmart aandelen dalen met 10% na de handelsuren, Target met 5% en Amazon met 4%. Amazon zal zijn kwartaalverslag op donderdag presenteren, Walmart op 16 augustus.

    Conclusie: De reactie van de aandelenkoersen op de aankondiging van Walmart toont aan dat het herstel van de Amerikaanse markt tot dusver op wankele bodem staat. De problemen zijn grotendeels bekend, maar de verkoop gaat door. Het aandeel dreigt het volledige herstel sinds het dieptepunt in mei om te keren. Vanuit een grafiekperspectief is de steun op 117$ belangrijk.

    Walmart aandeel, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel walmart

    Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest


    "De enige plaats waar succes voor werk komt, is in het woordenboek."

    - Vidal Sassoon
    Last edited by SignalRadar; 26-07-2022, 09:12.
Working...
X