Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
FOMC, big tech winsten, en month-end data
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • FOMC, big tech winsten, en month-end data

    Vorige week verraste de ECB de meeste marktdeelnemers door de rente met 50 basispunten te verhogen en tegelijkertijd haar nieuwe transmissiebeschermingsinstrument in te voeren. Deze week staat het FOMC in de schijnwerpers wanneer het bijeenkomt om het rentebeleid te bespreken. Verwacht wordt dat de centrale bank de rente met 75 basispunten zal verhogen tot 2,50%. Maar kunnen ze ook 100bps verhogen? Bovendien begint het winstseizoen deze week in volle gang, met enkele van de grootste namen uit de techsector die deze week verslag uitbrengen, waaronder MSFT, AMZN en AAPL. Zullen zij teleurstellen? Zullen hun verwachtingen wijzen op een vertraging? En het einde van de maand betekent maandelijkse cijfers! Kijk uit naar het BBP van Q2, meer inflatiecijfers en het Amerikaanse consumentenvertrouwen! Zitten we al in een recessie?

    ECB recapitulatie
    De ECB heeft tijdens haar monetaire beleidsvergadering van vorige week de rente met 50bps verhoogd, waardoor de depositorente van -0,5% naar bear0,00% ging. Dit was de eerste renteverhoging in 11 jaar voor de centrale bank. Bovendien werd in de verklaring gesteld dat een verdere normalisering van de rente passend is, wat erop wijst dat het Comité waarschijnlijk opnieuw tot een renteverhoging zal overgaan wanneer het op 8 september bijeenkomt. De Raad van Bestuur gaf echter geen richtlijnen voor toekomstige vergaderingen en zei dat het zijn besluiten zal nemen op basis van een aanpak van vergadering tot vergadering. De ECB kondigde ook een nieuw obligatie-opkoopprogramma aan dat "indien nodig" zal worden gebruikt, het Transmission Protection Instrument (TPI). Dit nieuwe programma voor het opkopen van obligaties biedt de Centrale Bank de mogelijkheid obligaties op te kopen van landen waarvan de rente aanzienlijk hoger is dan de rente van andere landen in de eurozone. Dit zal gebeuren naar goeddunken van de ECB, in tegenstelling tot eerdere programma's die door het land zelf werden geïnitieerd.

    FOMC
    Deze week zal het FOMC naar verwachting de rente met 75bps verhogen om de Fed Funds rate op 2,50% te brengen. Nadat de CPI 2 weken geleden veel hoger uitviel dan verwacht, werd er gespeculeerd dat de Fed de rente met 100bps zou kunnen verhogen. Die verwachtingen werden echter teruggeschroefd toen de economische cijfers van de afgelopen week naar buiten kwamen, waaronder zwakkere huizencijfers, hogere "initial claims" (werkloosheid) en zwakkere productiecijfers. Volgens de Fedwatch Tool van de CME rekenen de markten deze week met een kans van meer dan 80% op een verhoging van 75 bbps.

    target rate

    Bron: CME

    Bovendien lijken de markten zich nu af te vragen wanneer de VS in een recessie terecht zal komen. Maar zelfs als de economie in een recessie terechtkomt, betekent dat dan dat de Fed stopt met het verhogen van de rente? Let op aanwijzingen in de verklaring en de persconferentie om te zien of het Comité of Powell vermeldt waar de uiteindelijke Fed Funds rate zal liggen en wanneer deze naar verwachting zal worden bereikt! Luister in de persconferentie ook of Powell zegt of hij nu denkt dat de VS in een recessie terechtkomt.

    resultaten


    Het zou wel eens de belangrijkste week van het seizoen kunnen worden voor de winstcijfers. Grote techbedrijven, Britse banken en oliegiganten zullen allemaal verslag uitbrengen. Sommige techbedrijven hebben al aangekondigd dat ze werknemers zullen ontslaan die werden aangeworven om aan de vraag te voldoen op het hoogtepunt van de pandemie. Zal die trend zich deze week voortzetten? Enkele van de belangrijkste winstpublicaties deze week zijn als volgt:

    GOOG, MMM, MSFT,MCD, GM, TXN, AMD, KO, V, BA, F, FB, PYPL, LYG, AMZN, AAPL, BIDU, MCD, MA, XOM en CVX.





    "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

    - Confusius -
    Last edited by SignalRadar; 25-07-2022, 18:43.
Working...
X