Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Apple - stuiteren op weerstand?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Apple - stuiteren op weerstand?

    Apple zit momenteel in een verlengd herstel. Het aandeel heeft het weerstandsgebied rond 156$ bereikt en zou hier kunnen terugkaatsen.

    evolutie aandeel apple

    Het aandeel heeft zich hersteld sinds het dieptepunt van 129,04$ op 16 juni, nadat het aandeel maandenlang was gedaald. Eerst werd de EMA10 overwonnen, wat een sterk signaal op korte termijn genereerde. Vervolgens bleef de koers van het aandeel stijgen zonder onder de EMA10 te dalen. Dit bevestigde de kracht op korte termijn. Begin juli werd de EMA50 eveneens overschreden, wat eveneens een signaal is van sterkte op middellange termijn. Op 18 juli was er ook een opwaartse overlapping van de EMA10 boven de EMA50.

    Terug naar steun op 150$

    Het aandeel zou nu aanvankelijk kunnen terugkaatsen van de weerstand op 156$ en vervolgens een normale correctie kunnen initiëren in de opwaartse trend op korte termijn. Het eerste aanknopingspunt zou de steun op 150$ zijn. Dit is momenteel ook de EMA10, die in de voorgaande weken herhaaldelijk correcties heeft opgevangen. Indien de koers van het aandeel echter neerwaarts breekt, valt een retracement naar de steun op 143,60$ te verwachten.

    Indien aan de andere kant een duurzame uitbraak boven de weerstand op 156$ slaagt, zou de situatie op lange termijn weer opklaren en zou een verdere stijging naar de weerstand op 160$ waarschijnlijk worden.

    Conclusie: Het Apple aandeel zit in een opwaartse trend op korte termijn en heeft de weerstand op 156$ bereikt. Het aandeel zou hier opnieuw kunnen dalen en op weg gaan naar de steun op 150$. Indien het aandeel er daarentegen in slaagt om opwaarts uit te breken boven de weerstand, dan kan een oploop naar de weerstand op 160$ worden verwacht.

    Apple, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel apple
    Test het gratis WH Selfinvest demo account




    "Too many of us are not living our dreams because we are living our fears."


    – Les Brown
    Last edited by SignalRadar; 25-07-2022, 08:35.
Working...
X