Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Snap - gruwelcijfers en aandelencrash
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Snap - gruwelcijfers en aandelencrash

    Slecht, slechter, Snap. Zo zou je het in een notendop kunnen samenvatten wat het Amerikaanse social media platform aan cijfers heeft opgeleverd.

    evolutie aandeel snap

    Het verlies is verder geëxplodeerd en de vrije kasstroom is sterk negatief. De gebruikersgroei vertraagt zienderogen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de koers van het aandeel na de handelsuren met 25% is gekelderd.

    Het management weet het niet meer

    Met name de toenemende concurrentie om advertentie levert het bedrijf problemen op. Dit is te lezen in het transcript van de earnings call van gisteren. Op de vraag hoe het derde kwartaal zou kunnen verlopen, aarzelde het management om kwalitatieve uitspraken te doen. Als het goed is, zullen we op dit niveau blijven. Dat betekent geen groei, maar toenemende verliezen omdat de kostenbasis er nog steeds is.

    Grotere bedrijven die met Snap concurreren om de begeerde online reclame lijken in een betere positie te verkeren. Veel adverteerders geven de voorkeur aan deze grotere platforms en besparen geld op de kleinere aanbieders. Hoewel de taart de komende jaren zal blijven groeien, zal het voor Snap steeds moeilijker worden om op een gegeven moment winstgevend te worden.

    De cijfers zien er slecht uit

    Met een omzet van 1,11$ miljard in het tweede kwartaal, behaalde Snap een nettoverlies van 422$ miljoen. De vrije kasstroom bedroeg -147$ miljoen. Ondertussen blijft het aantal aandelen stijgen. Gelukkig is er nog 4,9$ miljard in kas. Er is dus geen gevaar dat ze in de nabije toekomst failliet gaan. Het is toepasselijk dat er geen vooruitzichten werden gegeven. Het is niet langer mogelijk om een overzicht van de situatie te hebben. Er zijn te veel variabelen en de situatie wordt steeds erger. De laatste 90 dagen werden gekenmerkt door een gestage neerwaartse tendens.

    Conclusie: zelfs na de daling van de aandelenkoers, lijkt er nog genoeg ruimte om te dalen. Waarom Snap nog steeds ongeveer 18$ miljard waard zou zijn zonder hoop op een ommekeer in de nabije toekomst is moeilijk te begrijpen. De komende jaren zal er waarschijnlijk nog geld worden verspild. De meest hoopvolle uitkomst zou een overname kunnen zijn. Voor veel grote bedrijven zou Snap binnenkort beschikbaar zijn tegen zakgeldprijzen. Ik onthoud me op dit moment bewust van "winstvoorspellingen". De consensus moet en zal op korte termijn massaal dalen.

    Snap Inc, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel snap
    Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest



    "Grote prijsveranderingen worden meestal gevolgd door meer grote veranderingen, positief of negatief.
    Kleine veranderingen worden meestal gevolgd door meer kleine veranderingen. Volatiliteit clustert."


    - Benoit B. Mandelbrot -
    Last edited by SignalRadar; 22-07-2022, 11:13.
Working...
X