Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Snap Q2 vooruitblik: Hoe nu verder met de koers van het Snap-aandeel?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Snap Q2 vooruitblik: Hoe nu verder met de koers van het Snap-aandeel?

    Snap Q2 winstconsensus


    Snap, de eigenaar van social media-platform Snapchat, zal donderdag 21 juli na het sluiten van de Amerikaanse markten de resultaten over het tweede kwartaal bekendmaken. Wall Street voorspelt dat de inkomsten met 16,4% zullen stijgen tot $1,14 miljard en analisten rekenen op een aangepaste Ebitda van $190.000 tegenover de $117,4 miljoen die een jaar eerder werd gerapporteerd.

    Snap Q2 winstvoorspelling


    In mei daalde het Snap-aandeel op één dag het sterkst nadat het waarschuwde dat het niet langer zou voldoen aan de oorspronkelijke verwachtingen die een omzetgroei van 20% tot 25% in het tweede kwartaal en een aangepaste Ebitda tussen break-even en 50 miljoen dollar beoogden. Dat heeft ernstige twijfel doen rijzen over de vooruitzichten, die deze week centraal zullen blijven staan.

    Snap zal het tweede kwartaal naar verwachting hebben afgesloten met 343,6 miljoen dagelijks actieve gebruikers, tegen 332,0 miljoen aan het eind van het eerste kwartaal. Dat zou zo'n 17% meer zijn dan een jaar eerder.

    Hoewel het aantal gebruikers in alle regio's zal toenemen, zal Noord-Amerika scherp in de gaten worden gehouden nadat de gegevens van Sensor Tower erop wijzen dat het aantal app-downloads verder is gedaald. Dit is belangrijk omdat de regio goed is voor meer dan 70% van alle inkomsten en te lijden heeft onder een vertraging. Wall Street denkt dat het aantal DAU's in het tweede kwartaal met slechts 4,4% zal stijgen, de traagste gebruikersgroei in de regio sinds jaren.

    Het gebruikersbestand in Europa zal naar verwachting met 9% groeien, terwijl de rest van de wereld het lichtpuntje blijft met een door analisten verwachte groei van 32% - maar beide regio's hebben ook te lijden onder een vertraging.

    Na een omzetgroei van meer dan 38% j-o-j in het eerste kwartaal, zetten de markten zich schrap voor een ernstige vertraging in het tweede kwartaal. De markten geloven dat adverteerders voorzichtiger zijn geworden en hun uitgaven hebben teruggeschroefd door de zwakkere economische vooruitzichten en de ongebreidelde inflatie, de concurrentie voor jongere gebruikers met bijvoorbeeld TikTok blijft hevig en de vorig jaar door Apple ingevoerde IDFA-wijzigingen - waardoor het voor socialemediaplatforms moeilijker wordt om online gedrag te traceren en advertenties te richten - heeft ook marketingdollars elders doen terechtkomen.

    SnapSnap zal in het tweede kwartaal naar verwachting 33,41 dollar per gebruiker verdienen in Noord-Amerika, vergeleken met slechts 8,41 dollar in Europa en 3,93 dollar in de rest van de wereld. Snap heeft moeite om de gemiddelde inkomsten per gebruiker te laten groeien in de huidige omgeving en zal naar verwachting slechts 0,6% groeien in 2022 in vergelijking met de 17% groei die in 2021 werd behaald.

    Met dit in het achterhoofd, zetten beleggers zich schrap voor een aanhoudende periode van tragere groei. Wat de prognoses betreft, hoopt Wall Street dat Snap zal mikken op een omzetgroei van 17% tot 18% en een aangepaste Ebitda van ongeveer $90 miljoen in het derde kwartaal. Voor het volledige jaar 2022 wordt verwacht dat de inkomsten van Snap met 22% zullen stijgen, maar de tragere groei en de druk op de advertentietarieven zullen naar verwachting wegen op de bottom-line en ervoor zorgen dat de aangepaste Ebitda met meer dan 30% zal kelderen. Het is vermeldenswaard dat Snap dit jaar ook te maken heeft met moeilijke vergelijkingscijfers, aangezien de aangepaste Ebitda in 2021 is 13-voudig gestegen.

    Wat nu voor SNAP-aandelen?


    Snap heeft sinds het begin van het jaar aanzienlijk minder goed gepresteerd dan de markt in het algemeen en heeft meer dan 70% van zijn waarde verloren.

    In mei daalde het aandeel op één dag het sterkst, toen het een winstwaarschuwing afgaf en de aandelen naar het laagste niveau in meer dan twee jaar stuurde. De aandelenkoers heeft zich sindsdien echter hersteld en bevindt zich sindsdien in de consolideringsfase, wat duidt op een potentiële uitbraak zodra de resultaten deze week worden bekendgemaakt.

    Voorlopig ligt het initiële neerwaartse koersdoel op $12,80, maar we zouden het aandeel kunnen zien wegzakken naar het laagste punt in twee jaar op $11,90 als het onder druk blijft. Dit is een belangrijker steunniveau, want een daling hieronder opent de deur naar sub-$11 en daarachter komen de door de pandemie veroorzaakte dieptepunten van maart 2020 weer in het spel.

    Aan de bovenkant moeten de aandelen boven de high van juni op $15,30 breken voordat het kan proberen om de gap te dichten die in mei werd gecreëerd en weer boven de $21 grens te komen. De 43 makelaars die het aandeel volgen, geloven dat de selloff dit jaar overdreven is en hebben een gemiddeld koersdoel van $28,22, in lijn met het steunniveau dat we eerder in 2022 zagen en wat impliceert dat het aandeel meer dan kan verdubbelen in de komende 12 maanden.

    Daggrafiek Snap aandeel (bron WHS Webtrader)

    SNAP






    "Het geheim van winnen of verliezen op de beurs, is zo weinig mogelijk te verliezen als je aan het verliezen bent."

    - William J. O'Neil -
    Last edited by SignalRadar; 19-07-2022, 13:38.
Working...
X