Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
BlackRock - Resultaten onder verwachting, aandeel daalt licht
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BlackRock - Resultaten onder verwachting, aandeel daalt licht

    Na de twee grootste Amerikaanse banken stelde ook de vermogensbeheerder Blackrock teleur met zijn kwartaalverslag. Wat is de huidige situatie met het aandeel?

    evolutie aandeel blackrock

    Na een uitstekend 2021 zal vermogensbeheerder Blackrock in 2022 moeten inboeten. Net als de grote Amerikaanse banken presenteerde Blackrock een kwartaalverslag dat onder de marktverwachtingen lag. Kopers kunnen zich geen verdere verzwakking van de aandelenkoers veroorloven.

    Een slecht eerste halfjaar

    CEO Larry Fink spreekt van de "slechtste start van een jaar voor zowel aandelen als obligaties in de laatste 50 jaar". Men kan nu al raden hoe de resultaten van Blackrock er in het tweede kwartaal zullen uitzien. Het bedrijfsresultaat daalde met 14% tot 1,73$ miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, terwijl de nettowinst zelfs met 30% daalde tot 1,12$ miljard. Dit betekent een winst van 7,36$ per aandeel t.o.v. 10,45$ in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden bijna 10% meer verwacht. Anderzijds voldeed het management ruimschoots aan de marktverwachtingen met een omzet van 4,53$ miljard in het tweede kwartaal (6% minder dan in het tweede kwartaal van 2021). Het zal geen verbazing wekken dat de waarde van de activa onder beheer (AuM) aanzienlijk is gedaald van 9,57$ biljoen tot 8,49$ biljoen. Interessant is dat de instroom van klanten steeg van 86$ miljard in het eerste kwartaal tot 90$ miljard. Klanten maken dus waarschijnlijk gebruik van de marktcorrectie om meer te kopen. ETF's waren goed voor 52$ miljard.

    Analisten verwachten dat Blackrock dit jaar een omzet van iets minder dan 18,6$ miljard en een winst per aandeel van 35,33$ zal boeken, wat een winstdaling van ongeveer 10% zou betekenen. In 2023 worden opnieuw nieuwe records in inkomsten en winst verwacht. De koers-winstverhoudingen van de standaardbelegging in de VS zijn 17 en 15.

    Vanuit een grafiekperspectief heeft het aandeel een belangrijke steunzone bereikt tussen 594,5$ en 576,8$. In de pre-market handel, is het licht gedaald op ongeveer 580$. Het dieptepunt is nog niet bereikt, tot dusver zijn zelfs de stabiliseringsbenaderingen nog zeer broos. Vanuit technisch oogpunt is het aandeel dus geen voor de hand liggende keuze.

    Conclusie: Blackrock is één van de standaardbeleggingen in de VS-sector. Sommige beleggers zullen waarschijnlijk zwak worden op het huidige niveau. Vanuit grafiekperspectief kan echter nog geen groen licht worden gegeven.

    BlackRock, weekgrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel blackrock

    Test het gratis demo account van WH Selfinvest



    "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

    - Confusius -
    Last edited by SignalRadar; 18-07-2022, 14:01.
Working...
X