Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Olie stevent af op een wekelijkse daling maar houdt stand boven 200 SMA
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Olie stevent af op een wekelijkse daling maar houdt stand boven 200 SMA

    De olieprijzen hebben een volatiele week achter de rug. Aan het begin van de week daalde de olieprijs sterk door de bezorgdheid over de vooruitzichten voor de vraag, terwijl de angst voor een recessie toenam.

    De vrees dat hogere rentetarieven de Amerikaanse economie in een recessie zullen doen belanden, heeft de olieprijzen deze week naar een laagste punt in 4 maanden doen dalen en heeft de olieprijs met meer dan 25% doen dalen ten opzichte van het hoogste punt in juni. Een zwak Chinees BBP kan de olieprijzen verder omlaag trekken.

    Het terugschroeven van de agressieve hoop op renteverhogingen door de Fed beperkt vandaag echter de neerwaartse beweging. Technisch vertoont de selloff tekenen dat het dieptepunt bereikt zou kunnen zijn.

    De cijfers van Baker Hughes over het aantal booreilanden worden later verwacht.

    Hoe nu verder met de olieprijzen?


    De olieprijzen hebben een neerwaartse trend ingezet vanaf de 122 high die medio juni werd bereikt. De prijs is door zijn meermaandse stijgende trendlijn en zijn 50 sma gezakt naar een dieptepunt van 88.50.

    De lange onderste lont op de kaars suggereert dat er weinig aanvaarding was op dit lagere niveau, wat in combinatie met de close boven de 200 sma zou kunnen suggereren dat de downtrend op uitputting staat. Kopers zouden het belangrijke psychologische level van 100 moeten heroveren om richting 103.50 te gaan en een hogere high te creëren.

    Verkopers zouden zich kunnen richten op de RSI in bearish gebied, wat zou kunnen duiden op meer neerwaartse beweging. Verkopers zouden moeten doorbreken onder de 200 sma op 93.30 en 92.20 de horizontale steun voor 88.50 om de neerwaartse trend te verlengen naar 85.

    Daggrafiek ruwe Olie (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

    Crude






    “No matter the circumstances that you may be going through, just push through it.”

    - Ray Lewis -
Working...
X