Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Micron Q3 preview: Wat is de volgende stap voor het MU aandeel?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Micron Q3 preview: Wat is de volgende stap voor het MU aandeel?

    Geheugen- en chipmaker Micron zal op donderdag 30 juni de resultaten over het derde kwartaal bekendmaken, die betrekking hebben op de drie maanden tot begin juni.

    Consensus winstcijfers Micron Q3

    Wall Street verwacht dat Micron in het derde kwartaal een omzetstijging van 16,5% ten opzichte van vorig jaar zal rapporteren tot 8,65$ miljard. De aangepaste winst per aandeel zal met met meer dan 30% stijgen tot 2,44$.

    Micron Q3 winstvoorspelling

    Micron heeft de lat hoog gelegd met zijn belofte om dit jaar een recordomzet te realiseren. Een zeldzaam teken van optimisme die, in het huidige klimaat van ongebreidelde inflatie en zwakkere groeivooruitzichten, de vooruitzichten voor de meeste aandelen schaden.

    Een van de redenen waarom Micron erin slaagt de winst sneller te laten groeien, is dat de winstgevendheid is toegenomen nu het bedrijf zich meer is gaan richten op de industriƫle toepassingen. De verkoop aan de smartphone- en computermarkt, waar de marges lager liggen, is echter nog steeds goed voor meer dan de helft van de totale inkomsten.

    Bovendien hebben veel analisten aangegeven dat de prijzen voor zowel DRAM-chips (die voornamelijk worden gebruikt voor tijdelijke opslag in computers, servers en mobiele apparaten) als NAND-chips (die voor permanente opslag zorgen) in de tweede helft van het boekjaar onder druk kunnen komen te staan. Dit betekent dat zowel de vraag als de prijs zullen afhangen van de wijze waarop de tekorten aan andere chips en componenten zich in de toekomst zullen ontwikkelen.


    Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest

    De vooruitzichten voor het vierde kwartaal zullen de toon zetten voor de manier waarop de onderneming het boekjaar zal afsluiten en kunnen ze van invloed zijn op de reactie van de markten. Het is vermeldenswaard dat Micron vorig kwartaal zijn eigen prognoses versloeg. Wall Street verwacht momenteel dat de inkomsten in de laatste drie maanden van het fiscale jaar met 11,9% zullen stijgen tot 9,26$ miljard en dat de aangepaste winst per aandeel met 10,2% zal stijgen tot 2,67$.

    Ervan uitgaande dat Micron aan de verwachtingen voldoet, zet dit het bedrijf op koers om dit jaar een stijging van de jaaromzet met 20,6% en een stijging van de aangepaste winst met 56% te realiseren, wat des te indrukwekkender is omdat de winst per aandeel vorig jaar meer dan verdubbeld is. Er moet echter worden opgemerkt dat Wall Street voorzichtiger is geworden en zijn verwachtingen voor Micron in de afgelopen maanden heeft teruggeschroefd.

    Wat is het volgende voor MU aandelen?

    Het Micron aandeel werd meegesleurd in de algemene verkoopgolf die de aandelenmarkten in 2022 in zijn greep hield, met een daling van bijna 40% ten opzichte van de piek in januari. De neerwaartse trend versnelde eerder deze maand en duwde het aandeel naar een laagste slotkoers in 19 maanden op 55$. Dit moet worden gezien als een eerste bodem, omdat het samenvalt met een belangrijk weerstandsniveau van twee jaar geleden. Ondersteund door het feit dat de RSI zich in het oversold gebied bevindt, wat suggereert dat dit laag genoeg is om kopers terug in de markt te brengen.


    Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest

    De laatste vijf dagen is het gemiddelde handelsvolume echter aanzienlijk gedaald, wat doet twijfelen of de recente stijging momentum kan krijgen. Als deze bodem niet standhoudt, zou de prijs vrij snel kunnen dalen. De twee neerwaartse koersdoelen van 49,30$ en 44,50$ zouden in dit geval mogelijk zijn.

    Hoewel het aandeel lijkt te zijn gekeerd, heeft het nog een lange weg af te leggen om het vertrouwen weer op te bouwen. Het moet eerst terug boven de low van 2021 op 66$ komen en het EMA50 heroveren om aan te geven dat het een hoger niveau kan bereiken. Het zou dan kunnen mikken op het EMA100 op 74,50$ en het EMA200 op $77. Het is vermeldenswaard dat de 37 makelaars die het aandeel volgen, bullish blijven met een gemiddeld koersdoel van 98$.

    Micron, daggrafiek

    evolutie aandeel micron

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Elke trader heeft sterktes en zwaktes. Sommigen zijn goede houders van winnaars, maar houden hun verliezers misschien iets te lang vast. Anderen snoeien hun winnaars misschien wat kort, maar nemen snel hun verlies. Zolang je je aan je eigen stijl houdt, krijg je het goede en het slechte in je eigen aanpak."

    - Michael Marcus
    Last edited by SignalRadar; 30-06-2022, 12:38.
Working...
X