Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Robinhood Markets - zal er een overname komen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Robinhood Markets - zal er een overname komen?

    Volgens een Bloomberg rapport is aandeelhouder FTX geïnteresseerd in de overname van neobroker Robinhood Markets. De aandelenkoers schoot gisteren in de late handel omhoog.

    evolutie aandeel robinhood

    In mei verhoogde reeds het belang in de neobroker Robinhood Markets. Nu lijkt Sam Bankman-Fried, hoofd van de cryptobeurs FTX, de volgende stap te willen zetten. Volgens een Bloomberg rapport is een volledige overname van Robinhood Markets aan de orde. Volgens een insider bespreekt FTX momenteel intern hoe het een overname van Robinhood Markets in goede banen zou kunnen leiden. Bankman-Fried toonde zich in een e-mail enthousiast over de zakelijke vooruitzichten van Robinhood, maar gaf tegelijkertijd toe dat er momenteel geen gesprekken worden gevoerd met de leidinggevenden van de neobroker.

    Veel zeggenschap voor de medeoprichters

    Bij de laatste telling had FTX 7,6 % van de aandelen van Robinhood Markets in handen. De medeoprichters van de neobroker, CEO Vlad Tenec en CCO Baiju Bhatt, bezitten samen meer dan 50% van de stemrechten. De koers van Robinhood schoot gisteren met dubbele cijfers omhoog na de publicatie van het rapport en sloot op 9,12$. Dit brengt de marktkapitalisatie weer op 7,6$ miljard. Eerder was het aandeel al gestegen nadat de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs zijn "sell" rating op het aandeel had losgelaten en opgewaardeerd naar "neutral". Hoewel de omgeving voor cryptocurrencies gespannen blijft, heeft het aandeel nu een evenwichtigere risk-return verhouding. Het koersdoel werd verlaagd van 11,50$ naar 9,50$.

    Moeilijke weerstand in het verschiet

    Grafisch gezien is er weinig veranderd ten opzichte van het standpunt in mei. De weerstandszone rond 10$ is blijven staan en het aandeel is zelfs naar een nieuw historisch dieptepunt gezakt. Met de koerssprong van gisteren bereikte het de EMA50 en naderde het opnieuw de weerstand op 9,94$. Hierover geraken is mogelijk. Alleen daarna zou het grafisch beeld enigszins verbeteren.

    Conclusie: Het aandeel Robinhood profiteerde gisteren enerzijds van de verbetering door Goldman Sachs en anderzijds van hernieuwde overnamegeruchten. Vanuit technisch oogpunt is er nog steeds geen bodem bereikt. Het aandeel is momenteel een gewild speculatieobject, maar geen belegging.

    Robinhood Markets, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel robinhood
    Test het gratis demo account van WH Selfinvest

    Wist je dit?

    Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen

    Last edited by SignalRadar; 28-06-2022, 09:29.
Working...
X