Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grafiek van de week: Amgen Inc.
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Grafiek van de week: Amgen Inc.

  Het aandeel Amgen Inc. geeft een veelbelovend grafiek-technisch koopsignaal. De prijs van het Amerikaanse biotechbedrijf is gedaald naar een kruissteun van de 200-dagenlijn en de onderste kanaalgrens. Het Amgen aandeel beweegt al ongeveer anderhalf jaar zijwaarts. De prijsrange rond 260 US dollar per aandeel vormde tot dusver een onoverkomelijke weerstand in deze zijwaartse fase. Sinds begin 2021 heeft het aandeel in totaal vijf keer gefaald in zijn poging om dit niveau te overschrijden.

  De twee uitbraakpogingen in het voorjaar van 2021 werden aanvankelijk gevolgd door een langdurige neerwaartse consolidatie. Tegen eind november 2021 was de koers van het aandeel Amgen met een goed kwart gedaald tot ongeveer 198 dollar per aandeel.

  Het aandeel Amgen.

  ​In december maakte het aandeel een ware ommekeer. In verschillende opwaartse golven steeg de koers van het aandeel tot 231 US-dollar (+16%) medio december, tot 245 US-dollar begin februari en tenslotte tot 260 US-dollar eind april. Binnen vijf maanden is de marktkapitalisatie van Amgen met ruim 30% gestegen.

  Uiteindelijk noteerde het aandeel opnieuw voor het weerstandsniveau rond 260 US dollar. Ook deze keer was de uitbraak boven deze weerstand niet succesvol. Ongeveer zes weken geleden is de koers van het aandeel opnieuw gedaald tot ongeveer 227 US dollar en daarmee tot de onderste trendlijn van het stijgende trendkanaal. Eind mei faalde het Amgen-aandeel opnieuw in zijn poging om het hardnekkige weerstandsniveau rond 260 US dollar per aandeel te overwinnen.

  Nu leidt een nieuwe terugval de aandelenkoers naar de onderste kanaalgrens en nabij de stijgende 200-daags voortschrijdend gemiddelde lijn. Vanuit technisch oogpunt neemt de kans op een nieuwe opwaartse draai op dit punt toe, want "the trend is your friend".

  Conclusie: Technisch georiënteerde beleggers kopen het Amgen aandeel en zetten in op een voortzetting van de opwaartse trend. Een eerste koersdoel ligt nabij de weerstandszone rond 260 US dollar. Indien de koers van het Amgen aandeel duurzaam onder de onderste kanaallimiet en onder de 200-dagen lijn zakt, zal een stop grotere koersverliezen verhinderen.

  "Risico ontstaat als je niet weet wat je doet."

  - Warren Buffett -
  Last edited by SignalRadar; 24-06-2022, 08:04.
Working...
X