Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
WTI ruwe olie toont potentieel om de recente rally te verlengen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • WTI ruwe olie toont potentieel om de recente rally te verlengen

    Terwijl WTI ruwe olie terugtrok na de hogere gap van maandag, werd het potentieel voor een bullish voortzettingspatroon na een bullish breakout opgemerkt.

    Het was een sterke start van de week voor WTI na berichten dat Saudi-Arabië de kosten van hun ruwe olieverkoop in juli zou verhogen. Dit staat haaks op het recente besluit van de OPEC om de productie te verhogen - een maatregel die werd gezien als een mogelijke bijdrage om de inflatie te temperen. Maar het is een duidelijk teken dat de vraag naar olie hoog blijft. De heropening van China, het Amerikaanse rijseizoen en de aanhoudende spanningen tussen Rusland en het Westen blijven hogere prijzen in de hand werken, waarbij de prijsstijgingen van de OPEC de olie hielpen om bij de opening van maandag een gat van $2 te slaan en te stijgen naar een hoogste punt in 13 weken. En als we kijken naar de marktpositionering, lijken fondsbeheerders het eens te zijn met deze hogere prijzen.

    WTI marktpositionering:


    De marktpositionering heeft ervoor gezorgd dat de beren hun shortpositie in het WTI-futurescontract hebben afgebouwd. Beheerde fondsen hebben hun short exposure in WTI sinds december verlaagd, maar meer recent zien we de bruto long exposure toenemen. Dit heeft de netto long exposure naar het hoogste niveau van 4 maanden gebracht, en de open interest - een indicatie voor het volume - steeg alleen al vorige week met 76k contracten.

    fondsen in de olie

    WTI (4-uur)


    We kunnen op de vier-uurs grafiek zien dat de WTI in een sterke bullish uptrend blijft. Steun op vrijdag werd gevonden bij het 100-bar eMA en een bullish trendline en het momentum is duidelijk hoger geworden, in lijn met die trend.

    De late rally op vrijdag zag de prijzen uitbreken uit een omgekeerd hoofd en schouders (H&S) patroon, dat een koersdoel rond $124,0 voorspelt. Om geldig te blijven, moeten de prijzen boven de neklijn van gisteren blijven als steun. De 4-uurs trend blijft echter bullish boven de low van 115.23, dus wij zouden nog steeds bullish setups boven 116 overwegen, gezien de kracht van de onderliggende trend.

    Bovendien vormt zich ook een potentiële bull flag die standhoudt boven 117. Overigens projecteert deze ook een koersdoel nabij het omgekeerde H&S patroon. Vanaf hier bevestigt een directe doorbraak naar boven de bull flag en onze bias blijft bullish boven de low van gisteren, met de $122 en $124 weerstandszones als volgend doel.

    4-uursgrafiek Crude Oil (bron Tradingview)

    Olie 4H





    "Handelen is niet voor de knoeiers, de dromers, of de wanhopigen. Het vereist, boven alles, één standvastige eigenschap van toewijding. Dus als je gaat handelen, handel dan alsof je het meent!"

    - Rod Casilli -
Working...
X