Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Saoedi-Arabië gooit westerse bondgenoten bot met potentiële productieverhoging
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Saoedi-Arabië gooit westerse bondgenoten bot met potentiële productieverhoging

    Ruwe olie is vandaag meer dan 2,7% gedaald na berichten dat Saudi-Arabië bereid zou zijn de olieproductie te verhogen indien de Russische productie aanzienlijk zou dalen.


    Hoewel het geen regelrechte belofte is, heeft Saudi-Arabië het Westen schijnbaar een bot toegeworpen. Dit zal door de Westerse leiders goed worden ontvangen, aangezien de inflatie - en de inflatieverwachtingen - oogverblindend hoog blijven en de centrale banken de rente proberen te verhogen omdat zij het risico lopen dat hun economieën in een recessie terechtkomen. Meer aanbod verzacht in wezen een deel van die inflatieangst, ook al is er nog veel werk te doen op het gebied van inflatiebestrijding.

    Het is onwaarschijnlijk dat de OPEC-vergadering van vandaag, waar de productie naar verwachting met 432k bpd zal worden verhoogd, tot grote wijzigingen zal leiden. Maar het feit dat het idee is geopperd, heeft het bearish momentum op de olieprijzen versneld, omdat traders vrezen dat er een nieuw aanbod zou kunnen komen. WTI brak dinsdag valselijk boven de high van maart en wij blijven vermoeden dat veel van de ondersteunende factoren voor de rally van olie zijn ingeprijsd, wat betekent dat de weg van de minste weerstand op de korte termijn lager ligt.

    Daggrafiek Olie (Bron: Stone X & TradingView)

    Daggrafiek Olie


    Op de daily chart kunnen we zien dat het potentiële retracement nu aan de gang is. Als wij een belangrijke top hebben gezien, dan is de trendsteun van het laagste punt van december een niveau om in de gaten te houden voor potentiële steun. 110 is ook een waarschijnlijk tussentijds steunniveau.

    4-uursgrafiek Olie (Bron: Stone X & TradingView)

    4-uursgrafiek Olie


    Het momentum is op de hourly chart lager versneld en staat dicht bij het testen van een belangrijke steunzone net boven 110, die bestaat uit het maandelijkse pivot point en trendsteun. Misschien zien we een bounce vanaf dit niveau, maar wanneer we bewijs zien van een lagere high na zo'n bounce, gaan we op zoek naar een lagere doorbraak. Een doorbraak onder 110 veronderstelt een bearish voortzetting.





    Kies uw broker verstandig

    www.whselfinvest.com is waarschijnlijk de beste broker voor actieve beleggers. Probeer de kostenloze tradingdemo.
    Last edited by SignalRadar; 02-06-2022, 14:39.
Working...
X