Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
GAMESTOP - Nog meer hoge verliezen! Hoe gaat het met het aandeel?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • GAMESTOP - Nog meer hoge verliezen! Hoe gaat het met het aandeel?

  Verlies op verlies: het bedrijfsverlies van Gamestop is in het eerste kwartaal echt omhoog geschoten. In 2021 schoot de koers van het aandeel ook omhoog. Maar deze fase is voorbij. Het aandeel zit al maanden vast.

  evolutie aandeel gamestop
  De tijden van verlies bij de Amerikaanse winkelketen voor computerspelletjes, Gamestop, lijken nog niet voorbij te zijn. Integendeel, het verlies in het eerste kwartaal is de pan uit geschoten. Het feit dat het aandeel in het eerste kwartaal van 2021 nog steeds wordt verhandeld op de prijsniveaus van de hype-fase, is bijna een wonder.

  Het bedrijfsverlies explodeert

  Gamestop heeft haar inkomsten in het eerste kwartaal van 2022 met ongeveer 100$ miljoen verhoogd tot 1,38$ miljard in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Het operatieve verlies is echter opnieuw geƫxplodeerd van 65,5$ miljoen tot 154,4$ miljoen. Het nettoverlies bedroeg 157,9$ miljoen of 2,08$ per aandeel. Analisten hadden een verlies van slechts 1,45$ aandeel verwacht. De inkomsten van 1,38$ miljard lagen iets boven de verwachtingen op 1,34$ miljard.

  Kleine kanttekening: CEO Matt Furlong's earnings call duurde minder dan tien minuten. Een oorspronkelijk aangekondigde vraag- en antwoordsessie werd ingetrokken. Gamestop staat al meer dan een jaar geen vragen van analisten meer toe in gesprekken.

  NFT's moeten het oplossen

  Furlong probeerde opnieuw de crypto fantasie te doen herleven. Gamestop lanceerde in mei een portemonnee voor cryptocurrencies en NFT's. De portemonnee werkt naar verluidt gemakkelijk in een webbrowser en zal ook worden gebruikt in de NFT-marktplaats van Gamestop, die naar verwachting dit jaar van start zal gaan. Toch is het beste deel van het volledige verslag van Gamestop de solide netto kaspositie van ongeveer 1$ miljard, of $13 per aandeel. Ongeveer 20% van het aandeel wordt momenteel short verkocht.

  Analisten verwachten dat Gamestop de komende jaren verlies zal blijven maken. Verwacht wordt dat de omzet dit jaar ongeveer 6$ miljard zal bedragen.

  Grafiek in zijwaartse markt

  Het aandeel reageert nauwelijks op het kwartaalbericht in de pre-market. De zijwaartse range van de afgelopen maanden is volledig intact. De grens van 77,58$ heeft bewezen een steun te zijn. Daaronder zou de belangrijke lange-termijn steunzone tussen 64,84$ en 57,74$ in het spel komen. Aan de bovenkant ligt de focus op de neerwaartse trend sinds de vorming van de piek in 2021. De 199,41$ mark fungeert ook als weerstand.

  Conclusie: Uit het kwartaalverslag van Gamestop blijkt eens te meer dat de onderneming niet in staat is duurzame winst te genereren. Het is verbazingwekkend hoe stabiel het aandeel zich houdt, ondanks de sombere vooruitzichten.

  Gamestop, weekgrafiek (Bron: Godmode trader)

  evolutie aandeel gamestop  "Het grootste probleem van de belegger - en zijn grootste vijand - is waarschijnlijk zichzelf.
  Uiteindelijk is hoe je beleggingen zich gedragen veel minder belangrijk dan hoe jij je gedraagt."

  - Benjamin Graham
  Last edited by SignalRadar; 02-06-2022, 11:07.

 • #2
  GameStop (ticker GME) aandelen lijken zich in een opwaartse trend te bevinden en zijn de voorbije maand met ongeveer 46% gestegen.

  Comment

  Working...
  X