Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Wat u moet weten over de Tesla aandelensplitsing
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wat u moet weten over de Tesla aandelensplitsing

    Het bedrijf zei dat het in 2022 weer een aandelensplitsing plant, maar hoe zou dit de aandelenkoers van Tesla kunnen beïnvloeden?

    Wat is een aandelensplitsing?

    Bij een aandelensplitsing verdeelt een onderneming het aantal bestaande aandelen in een aantal nieuwe aandelen, waardoor het aantal aandelen met een vooraf bepaald veelvoud toeneemt. Op die manier kan de prijs van elk aandeel worden verlaagd zonder de totale waarde van de onderneming aan te tasten. Met andere woorden, de omvang van de taart blijft dezelfde, hij wordt alleen in meer stukken verdeeld na een aandelensplitsing.

    Een splitsing van 1 aandeel in twee zou bijvoorbeeld betekenen dat elke bestaande belegger 2 aandelen zou ontvangen voor elk 1 aandeel dat hij reeds bezit. Als zij vóór de splitsing 10 aandelen hadden, zouden zij na de splitsing 20 aandelen hebben.

    Tesla aandelensplitsing 2022

    Tesla kondigde in maart 2022 aan dat het van plan is om aandeelhouders te vragen een aandelensplitsing goed te keuren op de jaarlijkse algemene vergadering. De AVA is momenteel gepland voor 4 augustus 2022. Tesla zou de details van de aandelensplitsing bekendmaken door voor eind april een proxyverklaring in te dienen, maar miste die deadline en waarschuwde dat het de verklaring pas later dit jaar zou kunnen indienen, zonder een specifiek tijdsbestek te noemen. Tot dusver heeft Tesla niet laten weten dat de aandelensplitsing is uitgesteld of geannuleerd, maar beleggers hebben geen duidelijkheid over het aandelensplitsingsplan, inclusief de ratio die zal worden gebruikt.

    Wanneer zal de Tesla aandelensplitsing plaatsvinden?

    Een precieze datum voor de aandelensplitsing is nog niet vastgesteld. Tesla moet het relevante papierwerk vóór de AVA indienen en op de AVA in augustus de steun van de investeerders krijgen. Tesla kan de aandelensplitsing een maand na de aankondiging voltooien, wat suggereert dat de splitsing voor eind augustus kan worden voltooid als het voorstel wordt voorgelegd.


    Waarom voert Tesla een aandelensplitsing uit?

    De belangrijkste reden voor een aandelensplitsing is de waarde van elk aandeel te verlagen, zodat het goedkoper wordt om te kopen en te verhandelen. Dit verbetert de liquiditeit doordat het aandeel voor meer mensen toegankelijk wordt.

    Dit kan op zijn beurt een katalysator zijn voor het aandeel. Tesla voerde zijn eerste 5:1 aandelensplitsing uit in augustus 2020. Deze zet bleek een enorme katalysator te zijn voor het aandeel, dat tussen de voltooiing van de aandelensplitsing en eind 2020 bijna 60% steeg. Deze waardestijging hielp Tesla datzelfde jaar nog op te stoten naar de S&P 500 Index. De behoefte aan een katalysator is deze keer nog groter. Tesla aandelen worden momenteel verhandeld voor 659$ bij het sluiten op 25 mei, een daling van bijna 40% sinds het bedrijf eind maart zijn aandelensplitsingsplannen onthulde, toen de prijs meer dan 1.090$ per aandeel bedroeg.

    De prijs van Tesla aandelen, zelfs na de zware verkoopdruk waarmee het bedrijf in 2022 te maken kreeg, betekent dat beleggers meer kapitaal zullen moeten inzetten om een groter aantal aandelen in het bedrijf te kopen. Een aandelensplitsing stelt hen echter in staat een groter aantal aandelen te kopen voor hetzelfde bedrag. Als Tesla bijvoorbeeld opnieuw zou kiezen voor de verhouding 5:1, zou de prijs van elk aandeel dalen van de huidige 659$ naar 131,80$.


    Aandelensplitsingen in big tech winnen aan momentum

    Aandelensplitsingen worden steeds populairder bij de grootste bedrijven in de VS. Grote bedrijven als Apple en NVIDIA hebben de afgelopen jaren aandelensplitsingen doorgevoerd, terwijl Amazon en Alphabet in 2022 beide een 20:1 aandelensplitsing zullen doorvoeren.

    Een van de redenen waarom aandelensplitsingen steeds populairder worden, is de waarde-explosie die big tech de afgelopen jaren heeft doorgemaakt voordat de uitverkoop van 2022 begon. Apple's aandelen, bijvoorbeeld, gingen van minder dan 40$ naar meer dan 124$ in de drie jaar voorafgaand aan de laatste aandelensplitsing, terwijl de aandelenkoers van NVIDIA meer dan verdubbeld is in dezelfde periode voorafgaand aan de aankondiging van de aandelensplitsing in juli 2020.

    Uit onderzoek van de Bank of America blijkt dat aandelensplitsingen historisch gezien positief zijn voor de bedrijven en dat ze het in de 12 maanden na de splitsing meestal beter doen dan de markt in het algemeen. Hoewel aandelensplitsingen historisch gezien een zegen zijn gebleken voor de aandelenkoersen, hebben zij geen invloed op de algemene waardering van de onderneming of veranderen zij de onderliggende investeringscase van de onderneming niet. Zij voegen geen waarde toe en hebben geen invloed op de prestaties van de onderneming. Dit heeft geleid tot de kritiek dat aandelensplitsingen de aandelenkoersen op ongepaste wijze kunnen opdrijven door eenvoudigweg meer kleine beleggers aan te trekken. Tesla wordt nog steeds verhandeld tegen een veel hogere waarderingsratio in vergelijking met zijn sectorgenoten, en een aandelensplitsing zal dat niet veranderen.

    Hoe te handelen tijdens de Tesla aandelensplitsing?

    Aandelensplitsingen hebben in het verleden bewezen een grote steun te zijn voor degenen die ze hebben gedaan, en Tesla beleggers hopen dat deze aandelensplitsing hetzelfde effect zal hebben als de vorige, die in 2020 werd gedaan. De hoop is dat de aandelensplitsing Tesla-aandelen toegankelijker zal maken voor detail traders, wat op zijn beurt meer liquiditeit in de markt zou moeten brengen en het aandeel zou moeten ondersteunen. De dramatische daling van de aandelen van Tesla en andere grote techbedrijven sinds de aankondiging van de aandelensplitsing eind maart toont echter aan dat de omgeving deze keer heel anders is.

    Het Tesla aandeel heeft het de voorbije twee jaar beter gedaan dan de bredere markt, maar dat betekent dat het aandeel veel meer is gedaald dan andere aandelen sinds de sell-off in 2022 begon. Dit heeft de noodzaak voor Tesla om een aandelensplitsing uit te voeren verminderd, hoewel dit het aandeel op het huidige niveau nog steeds toegankelijker zou kunnen maken.

    tesla aandelensplitsing
    Het kosteloze demo account testen

    Wilt u graag de aandelen verhandelen?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    Last edited by SignalRadar; 02-06-2022, 10:11.
Working...
X