Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
De S&P 500 vandaag ... beurs keert bruusk
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De S&P 500 vandaag ... beurs keert bruusk

    Aandelen in scherpe ommekeer. Net toen alles weer rustig begon te worden... Na een sterkere start van de dag, was er een plotse daling van de risicobereidheid. Amerikaanse aandelen en obligaties daalden in een snelle beweging, wat resulteerde in een verdere versterking van de Amerikaanse dollar. De snelle ommekeer herinnert ons eraan dat we ons nog steeds in een bearmarkt bevinden en dat beleggers nog steeds te maken hebben met aanzienlijke risico's, nu de inflatie nog steeds niet daalt en centrale banken de broekriem blijven aanhalen.

    In tegenstelling tot vroeger zullen beleggers in aandelen niet de steun van de Fed hebben om de aandelenmarkten overeind te houden. Dat is de reden waarom dit algemene neerwaartse traject van de aandelenkoersen langer heeft geduurd dan de meeste van de vorige episodes. Deze trend zal aanhouden nu de Fed begonnen is met het inkrimpen van haar balans met ongeveer $95 miljard elke maand voor de nabije toekomst. Dit betekent dat elk stukje goed nieuws waarschijnlijk zal worden behandeld als slecht nieuws voor aandelen, aangezien de stappen van de Fed zullen worden gestuurd door gegevens.

    S&P 500 beursindex, daggrafiek (bron TradingView)

    Trading van de Amerikaanse indexen.

    Trade de S&P 500 met deze GRATIS demo

    Hoe de S&P 500 beursindex kan evoluerenMaar het is niet allemaal kommer en kwel. De S&P houdt nog steeds stand boven de belangrijke steunzone rond 4100. Als de bovenstaande steun echter breekt, dan is het oppassen geblazen. Een mogelijke daling naar 4000 zou dan aan de orde kunnen zijn. Vanuit dit niveau kwam de vorige stijging.

    Wil jij ook (beter) traden? Aanrader: bezoek de website van de prijsgekroonde broker www.whselfinvest.com



    Last edited by SignalRadar; 02-06-2022, 10:40.
Working...
X