Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud blijft boven de 200 DMA aan het begin van de NFP-week
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Goud blijft boven de 200 DMA aan het begin van de NFP-week

  Goud steeg vorige week met 0,4%, de tweede week op rij met winsten.

  Het edelmetaal vond steun, nu beleggers minder gevoelig worden voor de Oekraïense krantenkoppen, van een zwakkere USD en afkoelende verwachtingen dat de Fed agressief zal optreden om de rente te beteugelen.Goud Beren & Stieren

  De zachtere inflatiecijfers in combinatie met het commentaar van Raphael Bostic, voorzitter van de Atlantic Federal Reserve, dat de Fed na twee renteverhogingen met 50 basispunten in juni en juli de rentecyclus zou kunnen onderbreken, mochten de cijfers daartoe aanleiding geven. Dit zorgde ervoor dat beleggers de kans op een al te agressieve Fed opnieuw beoordeelden, wat goed nieuws is voor niet-renderend goud.

  Momenteel zien de geldmarkten Fed-renteverhogingen tegen het einde van het jaar op 180 basispunten, een daling ten opzichte van 193 basispunten.

  De rente op schatkistpapier staat ook op het laagste niveau sinds medio april, wat het edelmetaal ook in beweging houdt.

  Naarmate beleggers meer immuun worden voor de Russische oorlogskoppen, begint het risico in goud af te nemen, wat een rem zet op de prijs.

  Vooruitblik


  Voor de rest van de week is er veel goud dat in beweging komt, zoals de ISM manufacturing en non-manufacturing data en, natuurlijk, de Amerikaanse non-farm payroll aan het eind van de week. Beleggers zullen scherp letten op signalen dat de arbeidsmarkt begint te vertragen nu de vrees voor een recessie toeneemt.

  Wat is de volgende stap voor de goudprijs?


  De goudprijs blijft boven de 200 sma handelen en heeft meer recent steun gevonden op de 20 sma op 1849, waardoor goud in de richting kan kijken van de high van vorige week op 1870. Een beweging hierboven zou 1890, de low van 30 maart, in het spel kunnen brengen.

  De RSI blijft echter bescheiden bearish, wat de verkopers optimistisch houdt voor verdere neerwaartse bewegingen. Het falen van de 20 sma zou de 200 sma op 1840 kunnen blootleggen, voor 1810. Er zou een beweging onder 1787 nodig zijn om een lagere bodem te creëren.

  Daggrafiek spot Goud (Bron: Stone X & TradingView)

  spot Goud 1D


  "Het geheim van winnen of verliezen op de beurs, is zo weinig mogelijk te verliezen als je aan het verliezen bent."

  - William J. O'Neil -
  Last edited by SignalRadar; 01-06-2022, 13:26.
Working...
X