Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
De S&P 500 voor traders vandaag
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De S&P 500 voor traders vandaag

    Ondanks data uit China vandaag die aantoonden dat de Omicron uitbraak onder controle lijkt en dat Chinese economische data mogelijk de bodem hebben bereikt, was het een teleurstellende dag voor U.S. aandelenfutures, die alle winsten van gisteren en meer teruggaven.

    Achter de sell-off van vandaag hebben gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur samen de hoop de kop ingedrukt dat de piekinflatie en de renteverhogingen van de Federal Reserve zich misschien in de achteruitkijkspiegel bevinden.

    De gebeurtenissen waren onder meer een zeer hoge Duitse inflatiedruk en renteverhoging opmerkingen van de Federal Reserve Governor Waller, die verklaarde: "In particular, I am not taking 50 basis-point hikes off the table until I see inflation coming down closer to our 2% target."

    Om brandstof te gooien op een smeulend vreugdevuur van de obligatiemarkt, is de prijs van ruwe olie gestegen tot boven $119 per vat, het hoogste niveau in bijna drie maanden, nadat de EU instemde met een verbod op de invoer van Russische olie over zee net nu het rijseizoen in de VS begint en een bredere heropening in China begint.

    De S&P 500 eerder stijgendHoewel deze gebeurtenissen een drempel vormden voor het idee dat er een short-covering rally naar 4300 aan de gang is, zien wij ze niet als de katalysator voor een aanhoudende lagere ommekeer. Short-covering rally's eindigen gewoonlijk pas wanneer de massa de bearish visie opgeeft en bullish wordt.

    Dan nu de grafiek. Zoals te zien op de 60-minuten grafiek hieronder, lijkt de rally vanaf de 3807.5 low een nieuw been hoger te missen boven de 4202.25 high van gisteren richting 4250/4300.

    De S&P 500 index.

    Trade de S&P 500 index met deze GRATIS demo

    Conclusie

    Als de huidige pullback steun houdt bij 4100, blijft een S&P 500 stijging waarschijnlijk tot de huidige short-covering rally voorbij is.





Working...
X