Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Koffie - Te heet voor een goedkope prijs
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Koffie - Te heet voor een goedkope prijs

    Koffie
    De koffieprijs blijft stijgen. De stijging werd in de hand gewerkt door de onrust in het koffieproducerende land Colombia. Hier belemmerden protesten en werkonderbrekingen het vervoer van koffie naar de havens. Bovendien heeft een zwakke Braziliaanse Arabica-oogst de prijzen opgedreven en de tendens sinds enkele weken versterkt.

    Maar nu verslechteren de vooruitzichten voor de komende oogst in Braziliƫ. Veel marktdeelnemers hebben er onlangs hun hoop op gevestigd en verwachtten weer een overvloediger aanbod van arabicakoffie. De huidige oogst is een jaar met een lage opbrengst in de tweejarige cyclus. Bovendien wordt de opbrengst verminderd door een lange droogteperiode.

    Vanaf april 2022, een jaar met een hoge opbrengst, zouden betere weersomstandigheden en een groot deel van de snoei van koffiebomen met een hoge opbrengst voor een aanzienlijke productiestijging moeten hebben gezorgd. Door het aanhoudend veel te droge weer dreigt dit scenario nu echter voorgoed in duigen te vallen. De afgelopen dagen hebben verschillende Braziliaanse overheidsinstellingen waarschuwingen doen uitgaan over watertekorten en brandgevaar.

    Conclusie:


    Vooral het stroomgebied van de Parana, waartoe veruit de grootste koffieproducerende deelstaat Minas Gerais behoort, is getroffen. Volgens de weersvoorspellingen van de bureaus zal het veel te droge weer van juni tot augustus aanhouden - geen goed voorteken voor de oogst van 2022/23, die in september begint te bloeien. De opwaartse trend in koffie is hierdoor fundamenteel onderbouwd.





    "Het grootste probleem van de belegger - en zijn grootste vijand - is waarschijnlijk zichzelf.
    Uiteindelijk is hoe je beleggingen zich gedragen veel minder belangrijk dan hoe jij je gedraagt."


    - Benjamin Graham -
    Last edited by SignalRadar; 25-05-2022, 16:49.
Working...
X