Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
India stuwt tarweprijs
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • India stuwt tarweprijs

    Dat was snel: vorige week nog werd gespeculeerd over een Indiase exportstop voor tarwe en een opwaartse uitbraak van de tarweprijs. Nu haalt de realiteit ons in: India schort zijn uitvoer van de graangrondstof op. Dit komt doordat de tarweprijs op het subcontinent een recordhoogte heeft bereikt. De ongereguleerde export moet nu aan banden worden gelegd.
    Tarwe
    Het gebrek aan aanvoer uit India zou de tarwemarkt nog krapper moeten maken. Het land moet op zijn minst het tekort aan uitvoer uit Oekraïne compenseren. In april exporteerde India een recordhoeveelheid van 1,4 miljoen ton - ongeveer zes keer zoveel als een jaar geleden. In mei zou dit cijfer zelfs 1,5 miljoen ton moeten bedragen.

    Deze kwantiteiten moeten nu elders worden gecompenseerd. De voorraden in de belangrijkste exporterende landen zullen dus waarschijnlijk verder dalen. Ook de slechte toestand van de wintertarweplanten in de VS baart de analisten zorgen. Slechts 27% van de fabrieken krijgt nog de beoordeling "goed" of "zeer goed" (voorheen: 29%).

    De tarweprijs noteert sinds de exportbevriezing meer dan 10% hoger op 1.250 US cents per bushel. Technisch gezien is de situatie nu duidelijk. Na het doorbreken van de consolidatiefase die wekenlang heeft geduurd, staat niets een stijging naar het hoogtepunt van het jaar op ongeveer 1.355 US cents per bushel tarwe in de weg.

    Conclusie: De snelle koersstijging (+10% in één week) lokt uit tot (gedeeltelijke) winstnemingen. Het hoogtepunt van het jaar is bijna binnen bereik.






    "Om een succesvolle investeerder te zijn, moet je emotioneel neutraal staan tegenover winnen en verliezen.
    Winnen en verliezen horen gewoon bij het spel."


    - Robert Kiyosaki -
    Last edited by SignalRadar; 24-05-2022, 14:06.
Working...
X