Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud: Nu of Nooit!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Goud: Nu of Nooit!

    Met alles wat er gaande is in de aandelensector, kan goud eindelijk uit de as herrijzen en schitteren.

    Juist nu zou goud moeten doen wat de mensen ervan verwachten: schitteren en dat op een heldere manier. Tot nu toe heeft het metaal niet veel vraag kunnen vinden door zich in te dekken tegen inflatie of door te vluchten van riskantere aandelenmarkten. Dat komt deels doordat beleggers tot nu toe in de dollar hebben geïnvesteerd, waardoor het in dollar uitgedrukte metaal is gedaald. Het edelmetaal is ook al die tijd tegengehouden door stijgende obligatierendementen, waardoor deze niet-rentedragende grondstof minder aantrekkelijk is voor rendementszoekers.

    Maar de rendementen zijn scherp gedaald omdat beleggers zich weer op de veiligheid van staatsobligaties hebben gestort na de inzinking van de Goldwereldwijde aandelenmarkten op woensdag, toen de spos zo'n 4% daalde in de zwaarste sell-off sinds juni 2020. Gezien de verhoogde mate van onzekerheid, zoals blijkt uit de volatiliteit op de aandelen- en cryptomarkten, is de kans groot dat we in de toekomst meer vraag naar goud als toevluchtsoord zullen zien.

    Natuurlijk is het niet ongewoon dat goud samen met aandelen daalt wanneer de markten in beroering zijn - zoals we bijvoorbeeld zagen in het begin van 2020.

    Maar gezien de recente zwakte van de goudprijs en de toenemende economische onzekerheid, om nog maar te zwijgen van de daling van de dollar en de rendementen, zou je denken dat als goud ooit zou stijgen, het nu het moment zou zijn omdat beleggers veiligheid blijven zoeken in riskantere activa en zich indekken tegen de stijgende inflatie. Na zijn recente inzinking is goud nu relatief goedkoop en veel mensen zouden het waardevol vinden op deze niveaus, in tijden zoals nu.

    Goud zou daarom wat havenvraag moeten vinden, wat op zijn beurt de aantrekkingskracht van edelmetaalmijnbouwers zou moeten verhogen.

    Wij zouden zeer verbaasd zijn als het edelmetaal niet in staat zou zijn om zijn 200-daags gemiddelde en de trendlijn rond $1835 terug te winnen, alvorens mogelijk een scherp herstel in te zetten. Toch is het, gezien het recente gedrag van goud, misschien beter om te wachten tot het metaal ons een sterk signaal laat zien, zoals wat we zojuist hebben genoemd, voordat we mogelijk instappen aan de longzijde.

    Daggrafiek Goud (bron Tradingview)

    Goud 1D

    Test het gratis demo account van WH Selfinvest







    "Zelfs de intelligente belegger zal waarschijnlijk veel wilskracht nodig hebben om niet met de massa mee te lopen."

    - Benjamin Graham -
    Last edited by SignalRadar; 20-05-2022, 12:17.
Working...
X