Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Zet je schrap, we zien rood op Wall Street
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zet je schrap, we zien rood op Wall Street

    Beleggers bleven vannacht de eenvoudige strategie "als het beweegt, verkoop het" volgen en zagen aandelen, obligaties en grondstoffen over het algemeen lager bewegen.

    Natuurlijk moet het geld ergens heen en dat is waar de dollar om de hoek komt kijken, die overeind wordt gehouden door een combinatie van "safe-haven" stromen en een hawkish Fed. Maar elders zijn de indexen, obligaties en grondstoffen over het algemeen lager en dat heeft zijn tol geƫist op de AUD en NZD paren.

    AUD/USD is terug onder de 70c en staat op het laagste niveau in 22-maanden. China's lockdown en de keldering van ijzererts en rendementsverschillen zijn de belangrijkste drijfveren achter de ondergang van de "Aussie", en 69c is vandaag binnen handbereik voor de beren. AUD/JPY - de klassieke barometer van risico - zit vandaag ook op de achterste touwen en staat op het punt om de low van april te doorbreken. NZD/JPY raakte ons koersdoel van 82.50, dat gisteren in het European Open report werd geschetst.

    Olie was ook scherp lager door bezorgdheid over de vraag, waarbij WTI zijn slechtste dag leed in de afgelopen 26 dagen, met een bovengemiddeld volume. $100 is vandaag binnen handbereik voor de beren. En goud was niet in staat om te profiteren van enige risicomijdende stromen met spotprijzen die dicht bij het testen van het dieptepunt van april waren en onder $1850 braken.

    De S&P 500 sloot voor het eerst in 14 maanden onder de 4.000, alle sectoren stonden in het rood (aangevoerd door energie) en 85% van de aandelen daalde. De Nasdaq 100 sloot onder belangrijke steun en op zijn laagste niveau sinds november 2020.

    Daggrafiek S&P/ASX 200 (bron Tradingview)

    S&P/ASX

    Download een gratis trading demo rekening van WH Selfinvest

    Wij betwijfelen of de leiding van Wall Street vandaag een goed voorteken is voor de ASX 200. Sinds vrijdag hebben we 91,5% en vervolgens 80,5% van de aandelen zien tanken, en wij vermoeden dat we een vergelijkbaar cijfer zullen zien bij het sluiten van vandaag. 7.000 is het volgende voor de hand liggende doelwit voor stieren om te verdedigen, met 7040 als een waarschijnlijk tussentijds steunniveau. De 14-daagse ATR is 89 punten, wat een neerwaarts koersdoel plaatst van 7131,7 vanaf de slotkoers van gisteren, dus ondanks het negatieve aandelensentiment van dit moment zou het ons verbazen als we vandaag een substantiƫle doorbraak of slot onder de 7.000 zouden zien.






    "Er wordt meer geld verloren doordat beleggers trachten beurscorrecties te anticiperen en er zich tegen te beschermen, dan door de correcties zelf."

    - Peter Lynch -
    Last edited by SignalRadar; 10-05-2022, 20:25.
Working...
X