Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Wat is de volgende stap voor Roblox aandelen?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Wat is de volgende stap voor Roblox aandelen?

  Roblox-aandelen kwijnen weg op een dieptepunt nu de markten vrezen dat mensen minder tijd zullen besteden aan gamen aangezien de Covid-19-beperkingen zijn versoepeld.

  Wanneer zal Roblox de winst over het eerste kwartaal van 2022 bekendmaken?


  Roblox zal de winst over het eerste kwartaal bekendmaken na het sluiten van de Amerikaanse markten op dinsdag 10 mei.

  Roblox Q1 winstvoorspelling


  Het was veel gemakkelijker voor Roblox om gebruikers te laten groeien, de betrokkenheid te verbeteren en mensen aan te moedigen meer uit te geven aan zijn digitale valuta Robux toen mensen tijdens de pandemie thuis vastzaten. Maar dit wordt veel moeilijker nu de beperkingen van Covid-19 zijn versoepeld en mensen meer tijd buitenshuis doorbrengen en minder tijd kwijt zijn aan gamen.

  Roblox zal naar verwachting 4,7 miljoen Dagelijkse Actieve Gebruikers (DAU's) hebben toegevoegd in de eerste drie maanden van 2022 om gemiddeld 54,2 miljoen in het eerste kwartaal te hebben. Belangrijk is dat Roblox al heeft onthuld dat het aantal DAU's in januari gemiddeld 54,7 miljoen bedroeg en in februari 55,1 miljoen. Dat suggereert dat het de verwachtingen kan overtreffen, hoewel de zaken in maart veel moeilijker kunnen zijn geweest, omdat toen de vrees voor de Omicron-variant begon af te nemen.

  Roblox was oorspronkelijk populair bij een jonger publiek onder de 13 jaar, maar de aantrekkingskracht is in de loop der jaren verbreed en de balans is nu verschoven aangezien de meerderheid van de gebruikers nu ouder is dan 13 jaar. Het aantrekken van oudere gebruikers is een belangrijke drijfveer om de winstgevendheid te verbeteren en de groei te handhaven.

  Roblox Logo

  De gebruikersgroei zal ook variƫren van regio tot regio. Roblox zag het aantal DAU's in Noord-Amerika gestaag dalen gedurende 2021 en hoewel ze naar verwachting sequentieel zullen opveren in het eerste kwartaal, zullen ze meer dan 5% lager blijven dan een jaar geleden. Dat weerspiegelt de afbouw van het aantal gebruikers tijdens de pandemie in de afgelopen twee jaar. Daartegenover staat een gestage groei in Europa en een veel snellere toename van het aantal gebruikers in APAC en de rest van de wereld.

  De markten gaan er met name van uit dat de gebruikersgroei in het tweede kwartaal aanzienlijk zal vertragen en dat Roblox slechts 1,6 miljoen DAU's zal toevoegen.

  De boekingen, die het bedrag van de digitale munteenheid Robux vertegenwoordigen die gebruikers hebben gekocht om transacties uit te voeren op het platform, zullen naar verwachting met 0,6% j-o-j dalen tot 648,2 miljoen dollar. De cijfers van vorig jaar zullen worden geflatteerd door een sterke groei, maar dit zal ook een daling weerspiegelen van de uitgaven voor games als gevolg van de versoepeling van de Covid-19 beperkingen en een bredere verkrapping van de geldbuidel door de stijgende kosten van levensonderhoud.

  Wall Street voorspelt dat de omzet in het eerste kwartaal met 45% j-o-j zal stijgen tot $562,8 miljoen. Hoewel sterk, zal dit een aanzienlijke vertraging van de groei betekenen tegen de achtergrond van moeilijke vergelijkende cijfers. Analisten verwachten dat Roblox een nettoverlies per aandeel van $0,03 zal rapporteren in het kwartaal, tegenover een winst van $0,58 een jaar eerder.

  Wat is de volgende stap voor RBLX aandelen?


  Roblox aandelen zijn in vrije val sinds hun piek zes maanden geleden en de laatste etappe van de neerwaartse trend duwde het aandeel voor de allereerste keer onder de drempel van $30, hoewel ze de afgelopen week steeds boven dit niveau sloten.
  Chart Trend
  We komen op onbekend terrein als deze bodem niet standhoudt, want nieuwe all-time lows liggen in het verschiet. De RSI staat in bearish gebied, maar we hebben de indicator de afgelopen maanden zien divergeren van het aandeel om te suggereren dat een ommekeer in de maak zou kunnen zijn, versterkt door het feit dat de huidige downtrend momentum lijkt te verliezen nu de gemiddelde handelsvolumes de afgelopen vijf dagen een opmerkelijke daling hebben laten zien. We hebben de indicator echter al eerder zien divergeren van het aandeel en dit heeft in het verleden niet geleid tot een ommekeer in het fortuin.

  Het eerste opwaartse doel voor het aandeel is de laagste koers van de vorige etappe van de downtrend op $36 alvorens het kan mikken op $43, dat vorige maand een kortstondig steunniveau vormde en in lijn ligt met het 50-daags voortschrijdend gemiddelde. Vanaf daar kan het de $50-grens van maart in het vizier nemen. Met name de 21 makelaars die het aandeel volgen, geloven dat er een nog groter opwaarts potentieel is en dat het in de komende 12 maanden kan herstellen naar $60.


  Bent u een actieve belegger?
  • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
  • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
  • Bescherm uw posities met automatische bracket orders  Last edited by SignalRadar; 10-05-2022, 12:50.
Working...
X