Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud vindt Steun uit de VS
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Goud vindt Steun uit de VS

  De goudprijs is in woelige wateren terechtgekomen. Aan het begin van de week daalde de prijs van een troy ounce goud tot een dieptepunt van ongeveer 1.850 US dollar. Nog maar twee weken geleden mikte het edelmetaal nog op de grens van USD 2.000 per troy ounce. Met de test van de 1.850-dollar-grens, heeft de goudprijs een belangrijke steun bevestigd. De opwaartse trend die zich sinds augustus 2021 aftekende, blijft intact.
  Goud
  De prijsdaling houdt waarschijnlijk verband met de "normalisering" van de oorlog in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende verandering in de risicobeoordeling. Bovendien blijft de wisselkoers van de Amerikaanse dollar stijgen - dit maakt goud duurder voor beleggers uit andere valutagebieden en leidt dus tot een daling van de vraag. En tenslotte zette ook de verwachting van een strakker monetair beleid door de Amerikaanse Federal Reserve de prijs onder druk.

  Na de rentevergadering van de Fed is de prijs van het edelmetaal weer gestabiliseerd. Goud profiteert van het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente niet nog sneller zal stijgen dan eerder werd gevreesd. Hoewel de Fed halverwege de week, zoals verwacht, het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten had verhoogd naar een bandbreedte van 0,75% tot 1,00%, sloot Fed-voorzitter Jerome Powell een hoger tempo van renteverhogingen op dit moment uit. De door sommige marktdeelnemers gevreesde renteverhoging met 75 basispunten bij de volgende Fed-vergadering in juni is dus waarschijnlijk van de baan.

  Goudhandelaren zouden hier blij mee moeten zijn, want als de rente niet zo snel stijgt, blijft goud aantrekkelijk als afdekking tegen inflatie en als beleggingsinstrument in tijden van crisis. De recente terugval biedt beleggers op middellange en lange termijn dus een goede instapmogelijkheid.


  "Grote prijsveranderingen worden meestal gevolgd door meer grote veranderingen, positief of negatief.
  Kleine veranderingen worden meestal gevolgd door meer kleine veranderingen. Volatiliteit clustert."


  - Benoit B. Mandelbrot -
  Last edited by SignalRadar; 09-05-2022, 12:55.
Working...
X