Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
De omstandigheden kunnen positief uitvallen voor goud handelaren.
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De omstandigheden kunnen positief uitvallen voor goud handelaren.

    Wij hebben goud nauwlettend in de gaten gehouden voor een potentieel swing low, en een combinatie van prijsactie en sentimentanalyse suggereert dat we die misschien hebben gezien.

    In de afgelopen 48 uur zijn de omstandigheden gunstig geworden voor goudtraders. Risk-off flows als gevolg van het besluit van de EU om de import van Russische olie te verbieden, hielpen de prijzen te ondersteunen in de aanloop naar de FOMC-vergadering van gisteren. En de US-dollar was wellicht overbelast op zijn meerjarige hoogtepunten, samen met de verwachtingen voor 75bps van de Fed, die Jerome Powell sindsdien heeft afgezwakt. Aangezien de inflatie welig blijft tieren en de Fed niet zo agressief is als sommige preƫmptieve stieren hadden gehoopt, zullen sommigen goud opnieuw als een inflatieafdekking zien.

    Goud performance

    De stijging van goud is niet alleen het gevolg van een zwakkere dollar, want na de Fed-vergadering is het goud ten opzichte van alle belangrijke valuta's meegestegen. Maar het heeft dit jaar over het algemeen ook goed gepresteerd. Dankzij het altijd soepele beleid van de BOJ is het met 17% gestegen ten opzichte van de Japanse yen, terwijl het ook dubbele cijfers heeft gehaald ten opzichte van de Zwitserse frank, euro en het pond. Goud heeft zelfs zilver overtroffen met een 13,3% YTD rally. Maar misschien een groter bewijs van kracht is dat het dit jaar met 4% is gestegen ten opzichte van de machtige US-dollar, wat behoorlijk goed is gezien het feit dat de dollar vorige maand kortstondig een hoogtepunt in 20 jaar bereikte en de rendementen daarmee omhoog schreeuwden. Bovendien hebben grote speculanten de voorbije weken longs afgebouwd en shortposities in goudfutures verhoogd. En nu is het waarschijnlijk een moment dat ze die posities zullen trachten om te keren. In een notendop anticiperen we nu op een opleving van goud ten opzichte van de belangrijkste valuta's.

    Daggrafiek Goud/AUD (bron Tradingview)

    Goudmand

    Test een trading demo voor Futures of CFD-Forex

    Een snelle blik op ons goudmandje suggereert dat zich een belangrijk swing low heeft gevormd voor goud. De goudmand, die evenredig is gewogen ten opzichte van de FX majors, wil de dominantie van de US dollar op goud wegnemen om de onderliggende trend voor goud zelf beter weer te geven. Bemoedigend kunnen we zien dat het over het algemeen in een uptrend blijft en op maandag een potentieel swing low heeft gedrukt, net boven 2040. De prijsactie van vandaag in Aziƫ is resoluut bullish en wij liggen momenteel op schema voor de stochastische oscillator om een koopsignaal te genereren op de daily chart.

    Daggrafiek Spot Goud/USD (bron Tradingview)

    GOLD Spot

    Test de gratis demo

    Goud (XAU/USD) heeft zijn opleving vanaf het 200-daags eMA verlengd en is gestegen naar een 4-daags hoogtepunt. Het is ook doorgebroken boven de 1880 weerstandszone die wij als een draaipunt hadden gemarkeerd en heeft onze opwaartse stemming opnieuw doen opleven. Natuurlijk is de post-FOMC rally op weerstand gestuit rond 1900, maar zolang de koersen boven de 1880 zone blijven, anticiperen wij nu op een doorbraak boven 1920 om de voortzetting van de trend te signaleren. En een close boven 1920 zou belangrijk zijn, omdat de prijzen dan weer boven de swig high van vorige week en de high van juni 2021 komen.






    "Het is niet altijd makkelijk om te doen wat niet populair is, maar dat is waar je je geld verdient. Koop aandelen die er slecht uitzien voor minder voorzichtige beleggers en hou vol tot hun echte waarde wordt erkend."

    - John Neff -
Working...
X