Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud daalt verder na verslechtering in Chinese productiecijfers
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Goud daalt verder na verslechtering in Chinese productiecijfers

    Totdat het vertrouwen terugkeert dat de prijzen uit China zullen stijgen, zou goud in een range kunnen gaan bewegen.

    Angst voor deflatie, veroorzaakt door lockdowns in China, heeft goud geholpen om lager te blijven glijden. In de loop van de voorbije weken hebben de lockdowns in Shanghai en mogelijk Beijing geleid tot slechte productiecijfers terwijl de inflatie laag blijft. De NBS Manufacturing PMI voor april was 47,4 tegenover 48 verwacht bij 49,5 afgelopen week. De niet-verwerkende industrie was zelfs nog slechter met 41,9 tegenover 48 verwacht bij 48,4 in maart. Beide cijfers liggen ruim onder het niveau van 50, dat wordt beschouwd als krimpgebied. De inflatie in China bedroeg in maart slechts 1,5% j-o-j.

    Goud (XAU/USD) is agressief lager bewogen sinds de start op 18 april, toen de angst zich verspreidde dat de lockdowns in Shanghai zouden kunnen worden uitgebreid naar Beijing. Goud bereikte een hoogste punt op 1998.35 slechts 2 weken geleden en handelde tot dusver omlaag naar het laagste punt van vandaag op 1854.68. De prijs brak vandaag ook door het 50% retracement level van de lows van 9 augustus 2021 tot de highs van 8 maart. Een samenvloeiing van steun ligt er net onder. Dit niveau bestaat uit het volgende:
    • Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde
    • De neerwaartse trendlijn van een symmetrische driehoek op langere termijn
    • Het 61,8% Fibonacci retracement niveau van het hierboven genoemde tijdsframe

    Deze steunzone strekt zich uit tussen 1828.62 en 1834.91.

    Daggrafiek AUX/USD (Goud) (bron Tradingview)

    Gold

    Test een trading demo voor Futures of CFD-Forex

    Merk echter op dat de RSI op het 240-minuten tijdframe divergeert met de prijs, een indicatie dat goud klaar zou kunnen zijn voor een bounce. De eerste weerstand ligt bij de high van vandaag bij 1914.68. Daarboven is er horizontale weerstand vanaf 21 april bij 1937.93 en dan een neerwaartse trendlijn die dateert van 8 maart bij 1974.50.

    4-uurs grafiek Goud (bron Tradingview)

    Gold

    Test gratis het NanoTrader platform


    Goud beweegt lager sinds 8 maart; maar de selloff heeft onlangs aan kracht gewonnen door de vrees voor deflatie als gevolg van lockdowns in China. De PMI-gegevens geven niet veel hoop dat de prijzen snel zullen stijgen. Is goud klaar voor een opleving? De RSI voor de kortere termijn lijkt oversold te zijn; daarom is een herstel op korte termijn mogelijk. Totdat het vertrouwen terugkeert dat de prijzen in China zullen stijgen, zou goud echter in een range kunnen gaan handelen.






    “Armoed is geen schande – rijkdom evenmin”

    - Curt Goetz -
Working...
X