Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Reddit-aandelen: welke meme-aandelen zijn in de trend?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Reddit-aandelen: welke meme-aandelen zijn in de trend?

    Reddit is een hub geworden voor handelaars en investeerders die gedreven zijn door sociale media en die bewezen hebben dat ze in staat zijn om de markten te beïnvloeden, door een enorme volatiliteit te injecteren in aandelen zoals GameStop en AMC. Maar welke aandelen trekken vandaag de aandacht op Reddit?



    Top Reddit aandelen om in de gaten te houden


    Hieronder staat een lijst van de top 10 meest genoemde Amerikaanse aandelen in de WallStreetBets thread op Reddit gedurende de laatste 24 uur op 4 april 2022, volgens gegevens van Quiver Quantitative. Exchange-Traded Funds (ETF's) zijn uitgesloten.
    1. GameStop
    2. Tesla
    3. Advanced Micro Devices
    4. AMC Entertainment
    5. NVIDIA
    6. Alibaba
    7. Apple
    8. Palantir
    9. Energie Overdracht LP Eenheid
    10. Ryder Systeem
    Het Tesla-aandeel noteert vanochtend in de voorbeurshandel meer dan 1% hoger op $1.096,34, nadat de maker van elektrische auto's in het weekend bekendmaakte dat het in het eerste kwartaal van 2022 een recordaantal auto's heeft afgeleverd, terwijl het de moeilijke omgeving blijft navigeren die wordt geteisterd door tegenwind in de toeleveringsketen en stijgende kosten. Het bedrijf leverde 310.048 voertuigen af in de eerste drie maanden van het jaar, meer dan de 308.836 auto's die analisten hadden voorspeld en meer dan de slechts 184.800 leveringen van het jaar ervoor. JPMorgan verhoogde zijn koersdoel op het aandeel vanochtend naar $335 van $325, wat impliceert dat de bank nog steeds gelooft dat de autofabrikant zwaar overgewaardeerd is. CEO Elon Musk tweette in het weekend ook dat het bedrijf streeft naar een brutomarge van 30% en een winstmarge van 10% op zijn supercharger-netwerk, waarbij hij aangaf dat dat inclusief alle kosten is.

    Alphabet LogoAmazon

    Meme-aandelen blijven in het spel na hernieuwde interesse in de afgelopen weken. De laatste katalysator kwam van GameStop vorige week, toen het bedrijf zei dat het de aandeelhouders zal vragen om een voorgestelde aandelensplitsing goed te keuren. Als dit wordt goedgekeurd, zal het bedrijf het aantal toegestane aandelen verhogen van 300 miljoen naar 1,0 miljard. Uiteindelijk zal dit de prijs van een individueel aandeel in GameStop verlagen zonder de algemene waardering van het bedrijf te beïnvloeden, waardoor het toegankelijker wordt voor de markten. Dit volgt op een aantal grotere bedrijven die hebben aangekondigd dat ze later dit jaar een aandelensplitsing plannen, waaronder Amazon en Alphabet. De datum van GameStop's jaarlijkse algemene vergadering moet nog worden vastgesteld, hoewel deze historisch gezien in juni plaatsvindt. GameStop-aandelen noteren vandaag vroeg voor de bel 1,7% hoger op $167,76, het hoogste niveau in bijna een week. Ondertussen noteert AMC Entertainment, de favoriet van de memeaandelen, 1,7% hoger op $23,70.
    Apple logo
    Apple aandelen stijgen 0,2% in de vroege voorhandel vandaag. Analisten van JPMorgan hebben Apple (en chipfabrikant Qualcomm) afgelopen weekend van de lijst met meest gewaardeerde aandelen gehaald, omdat ze vrezen dat de afnemende vraag naar smartphones gevolgen zal hebben voor het vermogen van Apple om de verkoop van iPhones te laten groeien, vooral tegen de achtergrond van krappe toeleveringsketens, die worden gedomineerd door nieuwe Covid-19-afsluitingen in China en de crisis in Oekraïne. Dat volgde op berichten van de Nikkei vorige week dat Apple van plan was om de productie van iPhones en AirPods te verlagen in reactie op de lagere vraag. Dit is echter in tegenspraak met de visie van andere analisten in de afgelopen weken, die geloven dat dit een van de beste verkoopcycli van alle iPhones zou kunnen zijn.

    Het aandeel Alibaba stijgt vanochtend met 4,9% nu de Chinese ADR's hoger noteren na het nieuws dat China akkoord gaat met het wijzigen van een regel die bedrijven met een overzeese notering verbiedt om gegevens te delen met buitenlandse toezichthouders. Dit vermindert de bezorgdheid dat Chinese bedrijven hun Amerikaanse notering zouden moeten opgeven. Talrijke Chinese bedrijven met een notering in de VS werden gehinderd door de dreiging dat Chinese regelgevers hen konden dwingen hun overzeese noteringen op te geven, maar dit is de afgelopen weken tot bedaren gekomen nu beide landen een voor beide partijen aanvaardbare manier proberen te vinden om bedrijven te controleren. De regel in kwestie houdt momenteel in dat Chinese regelgevende instanties alle inspecties ter plaatse moeten leiden, maar de nieuwe aanpassing houdt in dat deze regelgevende instanties begeleiding bieden via een grensoverschrijdend samenwerkingsmechanisme. Dit volgt op berichten van Bloomberg dat China bereid is Amerikaanse toezichthouders toegang te geven tot de volledige auditverslagen van de meer dan 200 Chinese ondernemingen die in het land aan de beurs zijn genoteerd. Analisten van Morgan Stanley noemden dit "een belangrijke stap in het verduidelijken van China's houding in het auditgeschil", maar zeiden dat ze niet gehaast waren om "ronduit bullish te worden op Chinese aandelen", gezien er nog een definitieve overeenkomst moet worden getekend.

    NVIDIA-aandelen zijn vandaag voor de bel 1,1% gestegen. Wells Fargo zei vorige week dat de nieuwe supercomputer van het bedrijf, Eos genaamd, ondergewaardeerd wordt door de markten. De bank zei dat de supercomputer 's werelds snelste kunstmatige intelligentiesysteem is en een "fundamenteel element" zou kunnen worden voor de auto-industrie die ernaar streeft om voertuigen slimmer te maken. Ondertussen noteert het aandeel AMD 0,8% voor de bel. Het bedrijf kondigde eind vorige week aan dat het op 18 mei zijn jaarlijkse algemene vergadering zal houden.

    Het aandeel Palantir stijgt 0,8% voor de opening van de Amerikaanse markten vandaag. Het bedrijf kondigde vanochtend aan dat het een samenwerking is aangegaan met Carahsoft Technology. Carahsoft is al een vertrouwde leverancier van IT-oplossingen aan overheidsinstellingen in de VS en wordt nu Palantir's Amerikaanse federale distributeur. 'Dit partnerschap zal Palantir's krachtige oplossingen beschikbaar maken voor een breder bereik van agentschappen en departementen binnen de Amerikaanse overheid', aldus het bedrijf in een verklaring. Palantir onthulde ook dat het zijn bestaande doorlopende kredietfaciliteit heeft aangepast om een extra $ 100 miljoen aan speelruimte toe te voegen en om de vervaldatum te verlengen.

    Ryder System LogoRyder System aandelen blijven onder druk staan na een zware daling vorige week, en sloot vrijdag op zijn laagste niveau sinds midden februari. Bloomberg meldde dat het gemiddelde handelsvolume vrijdag vier keer hoger lag dan het 20-daags gemiddelde, wat suggereert dat de huidige neerwaartse trend tractie krijgt. De 11 makelaars die het aandeel momenteel volgen, hebben een gemiddelde hold-rating voor het aandeel, maar het gemiddelde koersdoel van $97 impliceert dat er meer dan 31% potentiële upside is vanaf de huidige aandelenprijs. Het bedrijf zei vorige week dat het van plan is om op 27 april de winst over het eerste kwartaal bekend te maken.

    Energy Transfer LP, beheerder van een aantal pijpleidingen, opslaginstallaties en terminals voor aardgas, olie en andere energieproducten, is een nieuwe binnenkomer in het weekend en handelt vandaag 0,2% lager in de premarket handel. Het bedrijf kondigde vorige week aan dat het een 20-jarige verkoop- en aankoopovereenkomst heeft getekend met de bedrijven ENN NG en ENN Energy uit Hong Kong in verband met het Lake Charles LNG-project van het bedrijf.

    Reddit-aandelen en volatiliteit


    De grimmige bewegingen in aandelen zoals GameStop hebben de kracht en invloed aangetoond die door sociale media gedreven beleggers en traders op de markt kunnen hebben, en hebben de volatiliteit in verschillende aandelen sterk doen toenemen. Volatiliteit biedt kansen voor traders, en volatieler dan Reddit-aandelen kan het op dit moment niet worden - zelfs niet tijdens een pandemie.

    Zo zagen we GameStop - het eerste zwaar geshorte aandeel dat het doelwit was van beleggers die zich lieten leiden door sociale media - van minder dan $19 aan het begin van 2021 naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $347 op 27 januari gaan, en de aandelenkoers is sindsdien zeer volatiel gebleven.



    "Om een succesvolle investeerder te zijn, moet je emotioneel neutraal staan tegenover winnen en verliezen.
    Winnen en verliezen horen gewoon bij het spel."


    - Robert Kiyosaki -
    Last edited by SignalRadar; 05-04-2022, 15:36.
Working...
X