Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Valero Energy aandeel – onderste trendkanaalgrens bereikt
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Valero Energy aandeel – onderste trendkanaalgrens bereikt

  Het aandeel van Valero Energy, de grootste raffinaderij-eigenaar in de VS (San Antonio, Texas), bevindt zich in een opwaartse trend. Dit nadat de bodem van 65$ werd bereikt midden januari 2022.

  evolutie aandeel valero energy

  Zoals in de voorbije weken zou het aandeel kunnen stuiteren op de bovengrens van het stijgende trendkanaal in de buurt van 101$. Dit zou een neerwaartse correctie in de overheersende opwaartse trend kunnen initiëren.

  Een correctie, ook wel gap genoemd, zou zich dan rond de 96,97$ bevinden. Gaps worden meestal snel gedicht en dienen vaak als startpunt voor een verdere koersbeweging. Als de koers echter verder daalt, zou deze uitkomen rond de steun van 93,77$. Moest de koers nog verder dalen, zou deze tot 90,92$ worden teruggebracht.

  Valero Energy, 1 dag grafiek (Bron: GodmodeTrader)

  evolutie valero energy aandeel
  Test het kosteloze demo account

  Een directe uitbraak uit het stijgende trendkanaal is eerder onwaarschijnlijk na de lange vorige run. Mocht het aandeel echter direct blijven stijgen, zou het opwaartse momentum al weer kunnen aflopen in de buurt van 101$. Als de stieren er daarentegen in slagen het trendkanaal opwaarts te doorbreken, zou een verdere prijsstijging naar aanvankelijk 105$ mogelijk zijn.

  Wist je dit?

  Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen

  Last edited by SignalRadar; 01-04-2022, 11:18.

 • #2
  De aandelenkoers van Valero Energy, de grootste raffinaderij in de VS (Texas), zou kunnen wegglijden onder de EMA10 en zo een zwakte-signaal op korte termijn kunnen genereren. In dit geval zou een retracement naar steun op 129$ worden verwacht.

  evolutie aandeel valero

  Het aandeel Valero Energy zit in een opwaartse trend sinds het in november/december 2021 zijn dieptepunt bereikte in de zone rond 65$, met als laagste dieptepunt 65,13$ op 20 december. Het aandeel beweegt zich in een stijgend trendkanaal en bereikte op 8 juni zijn vorige hoogtepunt van 146,80$. De uitbraak op korte termijn uit het trendkanaal bleek een bull trap te zijn. De koers van het aandeel daalde weer en ligt momenteel slechts licht boven de EMA10 in de daggrafiek op 137,60$. Zal er ook hier een neerwaartse uitbraak komen?

  Focus op EMA10

  Het Valero Energy aandeel zou het neerwaartse momentum van de voorbije dagen kunnen voortzetten en ook duurzaam neerwaarts door de EMA10 kunnen breken. In dit geval zou een verder zwakte-signaal worden gegenereerd en zou een koersdaling naar de steun op 129$ waarschijnlijk worden. Indien de koers van het aandeel onder deze steunzone zakt, moet een verdere koersdaling naar de EMA50 en de ondergrens van het stijgende trendkanaal worden verwacht.

  Als het aandeel daarentegen boven of in het gebied van de EMA10 kan blijven, zou de opwaartse trend zich direct kunnen voortzetten. In dit geval zou een nieuwe stijging naar de bovenste trendkanaalgrens op 146,80$ worden verwacht.

  Conclusie: Valero Energy aandelen zijn neerwaarts teruggekaatst van de bovenste trendkanaalgrens en zouden nu ook neerwaarts de EMA10 kunnen breken. In dit geval zou de steun op 129$ waarschijnlijk het volgende doel zijn. Indien het aandeel zich daarentegen in het gebied rond de EMA10 kan herstellen, zou een hernieuwde aanval op de bovenste trendkanaalgrens kunnen worden verwacht.

  Valero Energy, daggrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel valero
  Test de gratis demo rekening van WH Selfinvest

  Wist je dit?

  Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen



  Last edited by SignalRadar; 13-06-2022, 08:59.

  Comment


  • #3
   Het aandeel van Valero Energy staat onder sterke druk, maar heeft nu bijna de ondergrens bereikt van het stijgende trendkanaal in de daggrafiek. Zal de koers weer opwaarts opveren, zoals eerder het geval was?

   Het aandeel staat onder aanzienlijke druk sinds het tegen de bovengrens van het stijgende trendkanaal stuiterde met een koers high van 146,80$ en is aanvankelijk onder de EMA10 gezakt en vervolgens ook onder de steun op 129$. Donderdag 16/06, opende het aandeel met een gap-down op 124,06$ en zette daarna zijn neerwaartse momentum voort. In de loop van het proces werd ook de EMA50 op 121,60$ neerwaarts doorbroken, wat een opnieuw een zwakte signaal genereerde. Zal de koers afglijden naar de onderste trendkanaallimiet op de daggrafiek?

   Focus op EMA50

   Het aandeel toont momenteel een zeer bearish dagelijkse kaars, wat reeds wijst op verder neerwaarts momentum. Indien het verder daalt, zou de onderste trendkanaal limiet rond 114$ het volgende doel zijn. Indien het aandeel hier neerwaarts uitbreekt, kan een verdere prijsdaling naar de steunzone op 115$ worden verwacht.

   Als het aandeel zich daarentegen kan herstellen en ook de EMA50 weer opwaarts kan kruisen, zou de situatie weer opklaren en zou een verdere koersverloop naar de weerstand op 129$ mogelijk worden. De opwaartse trend blijft intact zolang het stijgende trendkanaal niet neerwaarts wordt doorbroken.

   Valero Energy, daggrafiek (Bron: godmode trader)

   markteffecten
   Test de gratis demo rekening van WH Selfinvest

   Wist je dit?

   Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen

   Last edited by SignalRadar; 17-06-2022, 09:00.

   Comment

   Working...
   X