Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Goud – Wat kunnen traders verwachten
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Goud – Wat kunnen traders verwachten

    Zeggen dat maart een volatiele maand was voor metalen zou een understatement zijn. Maar ondanks de aanhoudende verliezen voor palladium en platina, lijkt goud minder bereid om door de knieën. Wat kunnen traders verwachten voor de goudkoers op de korte termijn?

    Een paar onderwerpen hebben ertoe bijgedragen dat de handel in metalen in maart een spannende rit was. De bezorgdheid over het aanbod als gevolg van de oorlog in Oekraïne hielp de industriële metalen om zich te herstellen en in sommige gevallen (voor een kort moment) recordhoogtes te bereiken. Toch was het de grote short squeeze op de nikkelmarkt van de LME die de metaalzeepbel deed knappen en koper en palladium scherp naar beneden stuurde vanaf hun recordhoogtes, voordat goud en zilver uiteindelijk volgden.

    Goud traders.



    Goudhandelaren lijken op hun hoede voor de intenties van Rusland

    Hoe mooi de vredesbesprekingen aanvankelijk ook klinken, de ware bedoelingen van Rusland zijn nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat hun belofte om hun "militaire operaties" rond Kiev af te bouwen slechts tijd winnen is om troepen elders te verplaatsen. En dat is slechts de helft van het verhaal. Traders houden de Amerikaanse inflatiecijfers in de gaten. De Amerikaanse dollar tdaalt en ook de rendementen, wat goud helpt te ondersteunen.

    Was maart nu bullish of bearish voor goud?

    Ondanks de stijging van de volatiliteit, is het een close call of goud hoger of lager zal eindigen bij het sluiten van de markt morgen. De spotprijs voor goud sloot rond 1908, en de markt handelt nu slechts 0,8% boven dat niveau. Dus met maand- en kwartaaleinde flows die nog moeten komen, is het bijna kop of let of de maand bullish of bearish zal zijn voor goud.

    Goudkoers, maandgrafiek

    Goud traders.

    Gratis trading demo

    De goudkoers struikelde op 5 $ van de recordprijs. Een omgekeerde hamerkaars ontstond. Het doet de vraag rijzen of we nu een correctiefase ingaan op maandbasis. Voor de doorsnee trader is dit een hoge tijdseenheid en er zijn nog steeds bullish en bearish kansen op kleinere grafieken. De indruk is in ieder geval dat we in de komende weken een woelige handel zullen zien.

    Goud probeert steun te vinden rond 1900 $

    Afgezien van de verontrustende kaars op maandgrafiek, toont de weekgrafiek dat de markt een basis probeert te vormen rond 1900. Ondanks een grote kans op twee bearish candles over drie weken aan de horizon, zijn de prijzen tweemaal teruggekaatst vanaf 1900 en (op de daily chart) terug gesloten boven de high van juni op 1916. Dit zijn belangrijke niveaus om in de gaten te houden.

    Goudkoers, weekgrafiek

    Broker voor goud futures.

    Gratis trading demo

    Gezien goud niet onder 1900 $ wil duiken en snel terug opveert naar 1916 $, lijkt er opwaarts potentieel voor goud te zijn op de korte termijn. Een prijs van 1930 $ is voor vandaag binnen handbereik, maar tot we een sluitingskoers buiten de 1900-1950 $ zone zien, blijft het goud volatiel. Interessant voor traders dus.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders
    Last edited by SignalRadar; 30-03-2022, 09:11.
Working...
X