Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Spot aardgas knalt naar omhoog na NAVO-top
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Spot aardgas knalt naar omhoog na NAVO-top

    Spot aardgas handelt op hoogste punt in 7 weken.

    De aardgasprijzen zijn gestegen en staan op het hoogste niveau sinds begin februari. Om dit in de juiste context te plaatsen: de spotprijzen voor aardgas zijn twee keer zo hoog als vorig jaar rond deze tijd. De bezorgdheid over de bevoorrading in verband met de aanhoudende oorlog in Rusland verergert een toch al krappe markt.
    Welke maatregelen nam de NAVO? De laatste ontwikkelingen na de NAVO-vergadering, die onthulden dat de groep is overeengekomen om de strijdkrachten in Oost-Europa te versterken, de hulp aan Oekraïne te verhogen en de sancties tegen Moskou aan te scherpen - maatregelen die de betrekkingen waarschijnlijk verder onder druk zullen zetten. Gisteren kondigde Poetin aan dat voor de betaling van aardgas zal worden overgeschakeld op Russische roebels, in een poging om de nationale munt te stimuleren. Hij benadrukte echter dat Rusland energiebronnen zal blijven leveren. Europa is voor 40% afhankelijk van Russisch gas en bevindt zich nu in de moeilijke positie te moeten kiezen tussen zijn eigen energiezekerheid of het overeind houden van de Russische munt.

    De omschakeling zal waarschijnlijk niet eenvoudig zijn. Het lijkt waarschijnlijk dat er opnieuw over contracten moet worden onderhandeld, waarbij de huidige betalingsvoorwaarden in euro zijn. Toch is dit tot dusver een belangrijk punt in de oorlog geweest. Het toont aan dat Poetin bereid is lopende gascontracten op het spel te zetten naarmate de oorlog zich verdiept en de confrontatie met het Westen escaleert. Dit is onbekend terrein en zorgt voor opwaartse druk op de gasprijzen.
    Hoe evolueert de spot aardgas? Spot aardgas handelt binnen een driehoekspatroon en lijkt op het punt te staan van een uitbraak. De prijs is gestaag aan het stijgen, gesteund door de 50 MA en de stijgende meer-weekse trendlijn. De RSI geeft steun voor een verdere opwaartse trend.evolutie van aardgas
    Wilt u graag de aardgas future verhandelen?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Beleggen is eenvoudig,maar niet gemakkelijk."

    - Warren Buffet -
    Attached Files
    Last edited by SignalRadar; 25-03-2022, 11:24.
Working...
X