Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Rusland eist Roebels voor olie
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rusland eist Roebels voor olie

    De Amerikaanse indexen trokken vannacht terug van hun hoogtepunten toen de obligatierente verder omhoog schoot doordat Fed-functionarissen hun havikistische retoriek handhaafden.

    De invasie in Oekraïne is de tweede maand ingegaan en de bezorgdheid over de olievoorraden heeft de ruwe olie doen stijgen. Obligaties stegen ook en stuurden de rente en aandelenmarkten lager, met alle benchmarks op Wall Street in het rood. 9 van de 11 S&P 500-sectoren noteerden verliezen, aangevoerd door de gezondheidszorg en de financiële sector, waarbij energie de enige sector was die een materiaalwinst van 1,7% boekte (nutsbedrijven waren slechts licht hoger).

    Olie blijft bod in aanloop naar NAVO-bijeenkomst

    WTI steeg naar een hoogste punt van 115.40 en handelt nu rond het hoogste punt van 2011 van 114.83. Een bullish engulfing candle vormde zich op de daily chart en met de Russische inzet in de aanloop naar de NAVO-vergadering, zal olie waarschijnlijk steun blijven houden met de mogelijkheid om te rallyen. Hoewel er wordt gekletst dat de Iran-deal aanstaande is, zou dit slechts een fractie van het olieverlies betekenen als Europa besluit om de Russische energie-import te verbieden.

    Goud overweegt zijn laatste uitbraak

    Het gele metaal blijft de olieprijzen volgen, zij het met een lagere volatiliteit. Maar de stijging van de olie heeft de goudprijs geholpen om zich te herstellen naar de bovenkant van de tradingrange 1900 - 1950. Een bullish hammer vormde zich afgelopen woensdag om de vraag rond 1900 aan te geven en de prijsactie is sindsdien overwegend boven de high van juni op 1916.53 gebleven. Een bullish engulfing vormde zich gisteren, dus we zijn op onze hoede voor een uitbraak vandaag.

    Goud, 4-uren grafiek (bron TradingView)

    Goud USD

    Probeer CFD's of Futures met deze GRATIS trading demo

    De vier-uurs grafiek toont een hogere bodem gevormd langs de 200-bar eMA, en de prijzen zijn uit een correctief kanaal gebroken. In het ideale geval kunnen de prijzen boven de wekelijkse draaipunten (zwarte lijn) blijven en richting ons koersdoel van 1980 gaan.

    Roebels voor olie alstublieft

    Rusland zal beginnen te eisen dat "onvriendelijke landen" (het Westen) hun gas in roebels betalen, een maatregel die een versoepeling van sommige sancties via een achterdeur zou kunnen afdwingen en hun in moeilijkheden verkerende munt zou kunnen ondersteunen. En dat zal de EU-functionarissen een ander gespreksonderwerp geven op de vergadering van vandaag, die zich zal concentreren op de vraag of zij kunnen instemmen met een verbod op de invoer van Russische olie. De roebel steeg naar een hoogste punt in vijf weken ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

    GBP zwakste munt ondanks 30-jaar hoge CPI

    De Britse inflatie bereikte een hoogste punt in 30 jaar, maar het was niet genoeg om een zwakker GBP te redden, samen met een zwakkere economische prognose van het OBR, dat de groei zag terugvallen van 6% in oktober naar 3,8% dit jaar. AUD was de sterkste valuta en volgde de hogere grondstoffen. De US-dollarindex trok terug van haar 7-daags hoogtepunt en vormde een bearish engulfing candle op de daily chart, ondanks hogere obligatierentes.






    “Elke handelaar heeft sterktes en zwaktse. Sommigen zijn goede houders van winnaars, maar behouden hun verliezers misschien iets te lang. Anderen kappen hun winnaars mischien wat kort, maar zijn snel met het incasseren van hun verlies. Zolang je bij je eigen stijl blijft, krijg je het goede en het slechte vanzelf in je aanpak”

    - Michael Markus, trader
    Last edited by SignalRadar; 25-03-2022, 13:14.
Working...
X