Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
NIKE aandelen – de driedubbele cijfers wankelen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • NIKE aandelen – de driedubbele cijfers wankelen

    Op 21 maart zullen de resultaten van het aandeel Nike worden bekendgemaakt. Een goede verrassing is mogelijk. De Chinese markt is het grote vraagteken. Aan de ene kant zijn er logistieke problemen en Covid lock downs, aan de andere kant lijken Chinese consumenten niet te aarzelen om te shoppen. Concurrent Adidas verklaarde onlangs dat de verkoop in China in 2022 stevig zou groeien voor het merk met de drie strepen. Aandelenkopers lijken Nike echter aantrekkelijk te vinden aan de huidige prijs. Kan goed nieuws rond de resultaten Nike naar $155 stuwen?


    Last edited by SignalRadar; 18-03-2022, 08:26.

  • #2
    Het kwartaalverslag van de Amerikaanse fabrikant van sportartikelen was niet eenduidig. En dat was ook de reactie op de prijs na de beurs. In de voormarkt domineerden de verkopers. Het aandeel van de Dow Jones daalde met iets minder dan 3%.

    evolutie aandeel nike

    De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike maakte gisteren na het sluiten van de beurs zijn cijfers voor het afgelopen boekjaar 2021/22 bekend. Het management overtrof de consensus van analisten met de omzet en de winst in het vierde kwartaal. Niettemin zal de groei aanzienlijk vertragen.

    Slecht, maar beter dan verwacht

    In het vierde kwartaal daalde de omzet met 1% tot 12,23$ miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel daalde licht van 0,93$ naar 0,90$. Analisten hadden voor beide cijfers een sterkere daling verwacht, met 12,06$ miljard aan inkomsten en 0,81$ per aandeel aan winst. De trend dat Nike meer producten in eigen winkels of in de webwinkel wil verkopen, is nog steeds interessant. Hier stegen de inkomsten met 7% tot 4,8$ miljard, terwijl de activiteiten met partners, bijvoorbeeld Foot Locker, met 7% daalden tot 6,8$ miljard. In de VS daalde de verkoop met 5% tot 5,11$ miljard en in China daalde hij zelfs met 20% als gevolg van de lockdowns.

    Over het volledige jaar 2021/22 behaalde Nike een omzet van 46,71$ miljard en een winst per aandeel van 3,75$. De groep lag daarmee iets onder de consensus van de analisten voor de inkomsten, maar 0,09$ erboven voor de winst per aandeel. Voor het boekjaar 2022/23 voorspelt Nike een lage procentuele stijging van de omzet. De brutomarge zou echter ten hoogste stabiel moeten blijven. In het afgelopen boekjaar steeg deze van 44,8% naar 46,0%. Positief is dat Nike de komende jaren op grote schaal eigen aandelen zal blijven inkopen. Het aandeleninkoopprogramma van 15$ miljard dat binnenkort afloopt, zal worden vervangen door een nieuw, vierjarig programma met een omvang van 18$ miljard.

    Nadruk op steun

    De teleurstellende vooruitzichten zouden vandaag op het aandeel moeten wegen. Vanuit een grafiekperspectief blijft de steun op 105,62$ belangrijk. Het stabiliseerde daar in de voorgaande weken. Indien de koers van het aandeel dit niveau onder schrijdt, zou het moeten afstevenen op koersen in de buurt van 93,44$. De weerstanden zijn 125,44$ en 139,36$. Het grafiekbeeld zal pas op middellange termijn weer opklaren als de neerwaartse trends zijn overwonnen.

    Conclusie: het uitzonderlijke jaar 2020/21 van Nike is voorbij en de "normaliteit" keert terug. Op lange termijn blijft het aandeel een standaardbelegging in de VS. Op korte tot middellange termijn zijn positieve impulsen echter schaars. In de komende kwartalen zal de groei waarschijnlijk bescheiden blijven.

    Nike, weekgrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel nike
    Test het gratis demo account van WH Selfinvest.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

    - Warren Buffett
    Last edited by SignalRadar; 28-06-2022, 12:35.

    Comment


    • #3
      Na de laatste cijfers zijn beleggers opnieuw op zoek naar een uitweg voor het aandeel Nike. Nu wordt het aandeel bedreigd door een volgende verkoopgolf.

      evolutie aandeel nike

      De aandelenkoers van 's werelds grootste sportkledingmerk blijft neerwaarts gaan. De koers van het aandeel daalde tot onder het steunniveau van iets minder dan 105$. Dit betekent dat de verkopers zich weer hebben laten gelden. Waar zijn de volgende steunniveaus nu?

      Kopers konden hopen op stabilisatie op de steun van 105$, voordat deze hoop werd ingeslagen door verliezen van meer dan 5%. Met de nieuwste verliezen worden de steunen op 93,44$ als doel genomen. Het aandeel zou dus opnieuw een neerwaartse tendens van meer dan 15% kunnen vertonen.

      Alleen een direct herstel naar de steun op 105,62$ zou het aandeel kunnen redden.

      Conclusie: De verkopers hebben nog steeds de controle over het Nike aandeel. Een nieuw verkoopsignaal werd getriggerd, wat zou moeten leiden tot koersen onder de 100$ grens.

      Nike, daggrafiek (bron: godmode trader)

      evolutie aandeel nike

      Test het gratis demo account van WH Selfinvest

      Bent u een actieve belegger?
      • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
      • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
      • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

      "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

      - Warren Buffett
      Last edited by SignalRadar; 05-07-2022, 12:42.

      Comment

      Working...
      X