Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Is de DAX op weg naar een berenmarkt?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Is de DAX op weg naar een berenmarkt?

    De DAX bevindt zich in een correctiezone en lijkt recht op een berenmarkt af te koersen. Zal de steun standhouden?

    De DAX is op weg om deze week meer dan 5% te verliezen na een daling van 6% in februari. De index is in correctiezone beland, met een daling van meer dan 10% ten opzichte van het recente hoogtepunt en dreigt in een berenmarkt terecht te komen.

    De DAX is 16% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in januari. Er is sprake van een berenmarkt wanneer de markt 20% daalt ten opzichte van het recente hoogtepunt, dus zover zijn we nog niet, maar noch de fundamentele, noch de technische factoren zien er op dit moment goed uit.



    Fundamenten

    Duitsland is sterk afhankelijk van Russische energie. Hoewel de westerse sancties de energiesector niet rechtstreeks hebben getroffen, heeft de vrees voor een verstoring van het aanbod, omdat kopers de Russische export mijden, de grondstofprijzen wereldwijd fors doen stijgen. De gasprijzen zijn nu tien keer hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Hoge energieprijzen kunnen zich rechtstreeks vertalen in tragere groei en hogere inflatie - stagflatie.

    Hoewel de vredesbesprekingen in Wit-Rusland zijn herbegonnen, hoopt niemand op een snelle oplossing. Ondertussen gaat Rusland door met zijn barbaarse bombardementen op Oekraïne en blijft het Westen de sancties opvoeren.


    Technieken

    De DAX heeft sinds het begin van het jaar een reeks lagere highs en lagere lows gevormd. De index handelt onder een steile dalende trendlijn en onder zijn 50 & 100 sma. De 50 SMA kruiste onlangs onder de 100 SMA in een bearish signaal, en de RSI wijst op meer verliezen terwijl hij uit het oversoldgebied blijft.

    Vandaag daalde de DAX naar 13650, het dieptepunt van februari 2021, en de steun houdt nog steeds stand op het moment van schrijven. Een doorbraak onder dit niveau zou echter 13250, het laagste niveau van 2021, in het spel kunnen brengen.

    Daggrafiek DAX 40 (bron TradingView)

    DAX 40 Chart berenmarkt

    Probeer deze GRATIS trading demo en handel Futures of CFD's op de DAX


    "Als je meer dan 120 of 130 I.Q. punten hebt, kun je het je veroorloven om de rest weg te geven.
    Je hebt geen buitengewone intelligentie nodig om te slagen als belegger."


    - Warren Buffet
    Last edited by SignalRadar; 04-03-2022, 16:01.
Working...
X