Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Gesprekken over staakt-het-vuren tussen Rusland en Oekraïne leveren niets op
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gesprekken over staakt-het-vuren tussen Rusland en Oekraïne leveren niets op

    De gevechten gaan door zonder dat er vooruitgang is geboekt tussen Rusland en Oekraïne tijdens de besprekingen van gisteren aan de grens met Wit-Rusland.
    oekraine eu
    De gevechten in de Oekraïense steden gingen door in de aanloop naar, tijdens en na de besprekingen over de wapenstilstand, die eindigden zonder enige vooruitgang - net zoals Oekraïne had verwacht. Oekraïne eiste een onmiddellijk staakt-het-vuren en terugtrekking van de Russische troepen, wat altijd al een gok was, hoewel er geruchten waren over een nieuwe ontmoeting, die echter nog moeten worden bevestigd. Het Internationaal Strafhof (ICC) heeft aangekondigd dat het een onderzoek zal instellen naar oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid, ondanks het feit dat Oekraïne geen lid is. Los daarvan heeft Oekraïne een aanvraag voor toetreding tot de EU ondertekend, wat wordt gezien als een symbolische stap om de Europese intentie te tonen, maar wat waarschijnlijk niet zal leiden tot een snelle toetreding tot de NAVO.


    Geldmarkten verlagen verwachtingen van agressieve Fed-verhogingen

    De S&P 500 heeft het grootste deel van de verliezen goedgemaakt na de lagere gapping in het weekend, en de Nasdaq sloot op een hoogste punt in zes dagen. Wij zouden de bewegingen niet als risicovol bestempelen, maar de huidige volatiliteit tegen de achtergrond van verhoogde geopolitieke spanningen heeft ervoor gezorgd dat de geldmarkten hun verwachtingen voor een dergelijke agressieve Fed-verhogingscyclus hebben verlaagd. De kans op een verhoging met 50 basispunten is nu slechts 6,6%, tegen ruim 30% een week geleden, en de verwachtingen zijn nu realistischer: vier verhogingen dit jaar, tegen zes twee weken geleden. Uiteindelijk is dit goed voor de aandelen, waardoor Wall Street de verliezen van zich af kon schudden, maar het is ook geen goede reden om te verwachten dat ze naar nieuwe hoogtepunten zullen breken.


    USD verzwakt door lagere verwachtingen voor Fed-verhogingen

    De Zwitserse frank en de Japanse yen waren de sterkste grote valuta's, wat wijst op een risk-off sessie voor forex, maar we zouden niet verwachten dat de AUD en de NZD onder dergelijke omstandigheden mee zouden stijgen. De lagere verwachtingen van een agressieve renteverhogingscyclus door de Fed wogen op de US-dollar, die de op één na zwakste valuta was, na de euro.

    AUD/USD sloot op het hoogste niveau in vijf weken, voorafgaand aan de RBA-vergadering van vandaag. De RBA is in het beste geval de meest gereserveerde centrale bank en wij betwijfelen of de recente geopolitieke gebeurtenissen hen minder dovish zullen maken, dus er is vandaag weinig ruimte voor een verrassingselement. Het volgende opwaartse doel voor AUD is 7300 dicht bij zijn 200-daags eMA. GBP/AUD bleef zuidwaarts bewegen, nadat ze naar de 1.8646/74 weerstandszone trokken, die in het rapport van gisteren werd belicht en een swing high creëerde. Met de huidige volatiliteitsniveaus zou het slechts 1-2 handelsdagen verwijderd kunnen zijn van het bereiken van het H&S topdoel rond 1.8360.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders





    "Ga voor een bedrijf dat elke idioot kan runnen - want vroeg of laat, gaat een idioot het waarschijnlijk runnen."

    - Peter Lynch -
    Last edited by SignalRadar; 01-03-2022, 17:02.
Working...
X