Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Reddit-aandelen: welke meme-aandelen zijn in de trend?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Reddit-aandelen: welke meme-aandelen zijn in de trend?

    Reddit is een middelpunt geworden voor handelaars en beleggers die gedreven zijn door sociale media en die bewezen hebben dat ze in staat zijn om de markten te beïnvloeden door een enorme volatiliteit te injecteren in aandelen zoals GameStop en AMC. Maar welke aandelen trekken vandaag de aandacht op Reddit?


    Top Reddit aandelen om in de gaten te houden:

    Hieronder staat een lijst van de top 10 meest genoemde Amerikaanse aandelen in de WallStreetBets thread op Reddit gedurende de laatste 24 uur op 2 februari 2022, volgens gegevens van Quiver Quantitative. Exchange-Traded Funds (ETF's) zijn uitgesloten.
    1. Advanced Micro Devices
    2. PayPal
    3. Alphabet
    4. Tesla
    5. GameStop
    6. Match Group
    7. NVIDIA
    8. AMC Amusement
    9. Amazon
    10. Starbucks
    Nvidia AMD reddit meme stock aandelen CFD WH Selfinvest
    AMD was vannacht het meest besproken aandeel nadat het gisteren beter dan verwachte kwartaalcijfers bekendmaakte, waarbij het aandeel vandaag voor de bel 11% hoger werd verhandeld op $129,59. De inkomsten stegen met 49% ten opzichte van vorig jaar en bereikten een nieuw kwartaalrecord van $4,8 miljard, terwijl de aangepaste winst per aandeel omhoogschoot naar $0,92 van slechts $0,52. Dat was ruim boven de $4,5 miljard aan inkomsten en $0,76 per aandeel die Wall Street voorspelde. CEO Lisa Su zei dat de sterke finish 'een uitstekend jaar voor AMD afsloot met een record jaaromzet en winstgevendheid' en zei dat het bedrijf in 2022 nog een jaar van aanzienlijke groei verwacht. Het bedrijf verwacht in de eerste drie maanden van 2022 een omzet van $5,0 miljard te behalen, wat ook een stuk hoger is dan de $4,3 miljard die analisten voor de bekendmaking van de resultaten hadden ingeschat. Een aantal makelaars verhoogden vanochtend hun koersdoel op AMD, waarbij Cowen & Co zijn koersdoel verhoogde naar $160 van $150, JPMorgan naar $140 van $135, Atlantic Equities naar $185 van $150 en Bernstein naar $150 van $130.

    De positieve resultaten sijpelen ook door naar andere halfgeleideraandelen, waaronder NVIDIA, dat vandaag in de vroege markthandel meer dan 5% hoger noteert in de aanloop naar de volgende reeks kwartaalcijfers die op woensdag 16 februari worden gepubliceerd.

    PayPal is ook in het spel na de resultaten over het vierde kwartaal van gisteren, met de betalingsgigant die vandaag voor de bel maar liefst 17% lager noteert op $145,74. Het bedrijf zei dat het er slechts in slaagde om 9,8 miljoen netto nieuwe actieve rekeningen toe te voegen in het kwartaal, veel minder dan de 14,9 miljoen die analisten hadden verwacht. Dat zal ook beleggers hebben teleurgesteld die hoopten dat de introductie van zijn nieuwe 'Super App' meer gebruikers zou hebben aangetrokken in de eerste maanden na de lancering. De totale inkomsten stegen ten opzichte van vorig jaar met 13% tot $6,9 miljard, terwijl de aangepaste winst per aandeel met 4% steeg tot $1,11. Beide waren grotendeels in lijn met de verwachtingen van Wall Street. PayPal zei dat het streeft naar een jaarlijkse omzetgroei in 2022 van 19% tot 21%, iets meer dan de 18% groei die analisten hadden verwacht. PayPal mikt op een omzetgroei van 6% in de eerste drie maanden van 2022 en een aangepaste winst per aandeel van $0,87, maar beide lagen ver onder de omzetgroei van 12% en een winst per aandeel van $1,17 die door Wall Street waren voorzien. Een hele reeks brokers verlaagden vanochtend hun koersdoel voor het aandeel omdat de bezorgdheid groeit dat de druk op de toeleveringsketen, Covid-19, de inflatiedruk en het gebrek aan stimuleringsprogramma's dit jaar allemaal zullen wegen op de consumentenuitgaven en de betalingen.
    Alphabet google youtube android

    Alphabet publiceerde gisteren ook de winst over het vierde kwartaal en noteert vandaag in de vroege premarket-handel meer dan 10% hoger op $3.045. De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 32% tot $75,3 miljard en de winst per aandeel sprong omhoog van $22,54 naar $31,15. Dat was aanzienlijk beter dan de $71,8 miljard aan inkomsten en $26,48 aan winst per aandeel die Wall Street voorspelde. De resultaten waren te danken aan de sterkere prestaties van de kernactiviteit reclame en aan de aanhoudende groei van Google Cloud, waar het aantal ondertekende deals van meer dan 1 miljard dollar in de periode met 65% toenam. Alphabet kondigde ook aan dat het van plan is om een 20-voor-1 aandelensplitsing uit te voeren door een eenmalig speciaal dividend uit te keren voor al zijn aandelenklassen. Brokers haastten zich vanochtend om hun koersdoel op het aandeel te verhogen.

    Match Group publiceerde gisteren laat de winst over het vierde kwartaal en noteert voor de bel 5% lager op $106,50. Het datingbedrijf, dat vooral bekend is als eigenaar van de app Tinder, zei dat de omzet met 24% j-o-j steeg tot 806 miljoen dollar en dat het aangepaste bedrijfsresultaat met 18% steeg tot 232 miljoen dollar. Het bedrijf boekte een verwaterd verlies van 0,60 dollar per aandeel, tegen een winst van 0,56 dollar een jaar eerder. De topline viel lager uit dan de 819 miljoen dollar die analisten hadden verwacht. Het bedrijf zei dat het verwacht in het eerste kwartaal van 2022 een omzet van $790 tot $800 miljoen te behalen, een stijging van 18% tot 20% ten opzichte van het jaar ervoor, en een aangepast bedrijfsresultaat van $260 tot $265 miljoen. Match Group streeft naar een jaarlijkse omzetgroei van ongeveer 15% tot 20% in 2022.

    Starbucks publiceerde gisteren de winst over het eerste kwartaal, en de koffiegigant handelde vandaag 3,4% lager in de premarket handel. De netto-omzet steeg met 19% j-o-j tot $8,1 miljard en kwam daarmee iets hoger uit dan de $7,95 miljard die Wall Street had verwacht. De aangepaste winst per aandeel steeg met 18% van $0,61 naar $0,72 en bleef daarmee achter bij de prognose van $0,80, omdat de winst meer onder druk kwam te staan door inflatie, Covid-19 en personeelskosten, aldus Starbucks. Het bedrijf zei dat de verspreiding van Omicron de problemen met het personeel en binnen de toeleveringsketen heeft verergerd, wat tot hogere kosten heeft geleid. Starbucks probeert dit te verzachten door de prijzen dit jaar te verhogen en door de personeelsmodellen aan te passen. Het bedrijf herbevestigde zijn omzetverwachting voor het hele jaar, maar zei dat het gezien de huidige omstandigheden "voorzichtig" was om zijn marge- en winstdoelstelling te herzien. Het verwacht nu dat de aangepaste winst per aandeel dit jaar met 6% tot 8% zal stijgen. Volgens het bedrijf zullen de aangepaste winst per aandeel en marges in het tweede kwartaal lager zijn dan vorig jaar, maar zullen ze in het derde kwartaal herstellen. Een aantal effectenmakelaars verlaagden vanochtend ook hun koersdoel voor het aandeel.

    Gamestop AMC Cinemas

    Meme-aandelen blijven in het spel nadat AMC Entertainment gisteren voorlopige kwartaalcijfers bekendmaakte, waarbij het aandeel vandaag voor de bel 2,3% hoger handelde. De bioscoopexploitant zei dat de inkomsten stegen tot $1,17 miljard in de periode van slechts $114,8 miljoen het jaar ervoor, toen Covid-19 de business ernstig ontwrichtte. Dat was beter dan de 1,09 miljard dollar die analisten hadden verwacht. De aangepaste Ebitda zal in het kwartaal uitkomen tussen 146,8 en 151,8 miljoen dollar, wat ook gunstig afsteekt bij het verlies van 327,5 miljoen dollar dat een jaar eerder werd geboekt. AMC zei dat het 1,8 miljard dollar aan liquiditeit had op weg naar 2022.

    GameStop, de favoriet van de memeaandelen, noteert vandaag 0,8% hoger op $113,50 in de premarket-handel.

    Amazon trekt de aandacht in de aanloop naar de winstcijfers over het vierde kwartaal die morgen worden verwacht, waarbij het aandeel vandaag voor de bel 2,9% hoger is verhandeld. Wall Street voorspelt dat Amazon in het vierde kwartaal een omzetgroei van 9,8% op jaarbasis zal rapporteren tot $137,9 miljard. Dat zou het vierde opeenvolgende kwartaal zijn met een tragere groei van de omzet en het jaar-op-jaar cijfer zal worden beïnvloed door sterke vergelijkende cijfers van vorig jaar, toen de jaarlijkse Prime Day verkoop werd verschoven naar het vierde kwartaal van 2020. Amazon heeft gezegd dat het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal tussen break-even en 3,0 miljard dollar zal liggen. Analisten voorspellen dat dit zal dalen met bijna 65% ten opzichte van vorig jaar, opnieuw als gevolg van moeilijke vergelijkende cijfers, tot $ 2,43 miljard van $ 6,87 miljard. De hogere marges van de abonnementsdiensten en de marktleidende cloudcomputerdivisie zullen de groei blijven aandrijven, terwijl de detailhandel zal moeten opboksen tegen de moeilijke comparatieve cijfers na de explosieve toename van de vraag naar online winkelen tijdens de pandemie.

    Het aandeel Tesla noteert vandaag in de premarket 0,6% hoger op $937,11. Gisteren doken berichten op dat het bedrijf bijna 54.000 voertuigen terugroept in de VS die zijn uitgerust met zijn Full Self-Driving software vanwege zorgen dat de software kan voorkomen dat sommige auto's stoppen op kruispunten. Het nieuws, onder verwijzing naar de toezichthouder, zei dat Tesla van plan is om een over-the-air software-update uit te voeren om het probleem te verhelpen. CEO Elon Musk tweette gisteren dat de FSD-software deze maand in Canada zou worden uitgerold. Daiwa Capital Markets verlaagde gisteren zijn koersdoel op het aandeel naar $980 van $1.150.



    Aandelen kopen?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening of.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders
    Last edited by SignalRadar; 02-02-2022, 20:23.
Working...
X