Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Welke aandelen kopen of verkopen volgens technische analyse
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Welke aandelen kopen of verkopen volgens technische analyse

  In deze serie worden Nederlandse en Belgische aandelen getoond die op basis van technische analyse een combinatie van twee of meer koopsignalen tonen.

  Het aandeel AKZO Nobel is vandaag de eerste kandidaat met een combinatie van:
  1. Dynamic RSI aankoop
  2. Slow stochastics die "oververkocht" aanwijzen

  Aandeel AKZO Nobel

  Bron TechScan

  Het aandeel van de beheerder van electriciteitsnetwerken Elia toont een combinatie van maar liefst 5 elementen. Bij het aandeel Elia zagen we reeds meerdere positieve signalen in de afgelopen dagen.
  1. Nieuwe top in de laatste vier weken
  2. Nieuwe top in de laatste 52 weken
  3. CCI aankoop
  4. MACD Crossover Long
  5. Bollinger Bands uitbraak naar boven

  Aandeel Elia

  Bron TechScan

 • #2
  Vandaag springt Proximus in het oog. Er is immers een Golden Cross verschenen. Een Golden Cross is een kruising van het 50-dagen en het 200-dagen gemiddelde. Om precies te zijn, breekt het 50-d gemiddelde door het 200-d gemiddelde. De 200-d gemiddelde lijn is de betonlijn. Wanneer het korte termijn gemiddelde erboven stijgt is dit een zeer sterk signaal.

  In het geval van telecombedrijf Proximus komt deze Golden Cross niet alleen. Op 25 januari waren er reeds vier sterke koop-argumenten. Voor de rest scheert het aandeel hoge toppen.

  Het aandeel Proximus.

  Bron TechScan

  Comment


  • #3
   Vandaag verschijnen er een aantal koopsignalen op lichtenfabrikant Signify. Deze spin-off van Koninklijke Philips Electronics N.V. noteert zelfstandig op de beurs. De hoofdzetel staat in Eindhoven. Signify gebruikt het merk Philips.

   Dit is het Parabolic SAR signaal.

   Aandeel Signify.
   De auteur heeft geen positie.

   Bron TechScan

   Comment


   • #4
    Een Golden Cross signaal is altijd interessant om van dichtbij te bekijken. Het aandeel Advanced Metallurgical Group (AMG) in Amsterdam heeft niet alleen een Golden Cross (50-dagen gemiddelde stijgt door 200-dagen gemiddelde) maar ook een bullish Parabolic SAR signaal.

    Aandeel AMG.
    De auteur heeft geen positie.

    Bron TechScan    Ook op het aandeel SBM Offshore is er een overvloed aan signalen in de laatste dagen. In het geel is een MSL (market structure low) zichtbaar. Dit is altijd een interessant punt.

    Wat doet SBM Offshore?

    Het Nederlands bedrijf SBM Offshore N.V. bouwt installaties voor ondernemingen die olie- en gasproducten maken en opslaan. SBM is vooral sterk in drijvende installaties, vandaar de naam offshore.

    Aandeel SBM Offshore beurskoers.
    De auteur heeft geen positie.

    Bron TechScan
    Last edited by SignalRadar; 03-02-2022, 09:47.

    Comment


    • #5
     Het aandeel Telenet Group maakt een Golden Cross. Dit populair technisch analyse signaal is echter niet vergezeld van veel andere signalen. De dag ervoor was er een Dynamic RSI aankoop maar ook een DMX kruising omlaag. Een mix van signalen dus voor het aandeel Telenet Group. Desalniettemin is het altijd de moeite voor beleggers om een Golden Cross van naderbij te volgen.

     Het aandeel Telenet Group koers en chart.
     De auteur heeft geen positie.

     De BEL 20 index zelf toont eerder negatieve signalen. Drie om precies te zijn. Eentje is de zogenaamde Death Cross. Dus het omgekeerde van de Golden Cross. Bij de Death Cross daalt het 50-dagen gemiddelde onder het lange 200-dagen gemiddelde. Dit signaal op de BEL 20 index is vergezeld van twee andere verkoopsignalen, een CCI verkoop en een Parabolic SAR signaal.

     BEL 20 beursindex koers en grafiek.
     De auteur heeft geen posities.

     Bron TechScan

     Comment


     • #6
      De koopsignalen volgen elkaar in een vast tempo op bij bodemonderzoeker Fugro. Sinds 21 januari verschenen er maar liefst acht technische analyse signalen. Buiten een kleine daling in het gemiddelde volume valt er uit technisch analyse perspectief niets negatief te melden.

      Aandeel Fugro.

      Dit is een overzicht van de signalen op het aandeel Fugro.

      Aandelen Fugro trading signalen.

      De auteur heeft geen positie.

      Bron TechScan

      Last edited by SignalRadar; 18-03-2022, 09:46.

      Comment


      • #7
       Het BEL 20 aandeel GBL (Groupe Bruxelles Lambert) toont een Death Cross. De gemiddelde koers over de laatste 50 dagen duikt onder de gemiddelde koers van de laatste 200 dagen. Dit wil dus zeggen dat de koersdaling van de industriële holding GBL sneller gaat.

       Aandelen GBL

       GBL is één van de tien grootste bedrijven in België. Het bedrijf bezit heel wat aandelen van bekende bedrijven zoals Lafarge, Total, Imerys, SGS, Pernod Ricard, Engie, Suez Environnement en Iberdrola.

       Deatch Cross aandelen GBL.
       De auteur heeft geen positie.

       Bron TechScan

       Comment


       • #8
        Het aandeel HEINEKEN lijkt een bodem gevonden te hebben. De Amsterdamse bierbrouwer toont maar liefst vier koopsignalen. Vanuit een technisch analyse perspectief is dit zeker geen slecht nieuws. Een ROC aankoop, een kruising van de lange termijn gemiddelden, een Parabolic SAR aankoop en een MACD kruising zijn zeker klassiekers.

        Heineken aandelen

        Een overzicht van de trading signalen op de aandelen Heineken

        Heineken aandelen

        De auteur heeft geen positie.

        Bron TechScan

        Comment


        • #9
         Het aandeel van de soep in blik producent CAMPBELL'S toont een 'Golden Cross'. Wanneer het 50-daags gemiddelde door het 200-daags gemiddelde breekt, is dat een koopsignaal voor TA-fans. Buiten deze Golden Cross zijn er nog drie andere technische analyse signalen.

         Campbell's aandelen.

         Een overzicht van de trading signalen op de aandelen Campbell's.

         Aandelen kopen? Campbell's.

         De auteur heeft geen positie.

         Bron TechScan

         Comment


         • #10
          De aandelenkoers van farmaceutische reus BRISTOL MYERS SQUIB blijft mooi stijgen. Een "Golden Cross" is nu verschenen. Dit sterke signaal volgt op verschillende dagen van positieve technische signalen.

          Aandelen kopen of verkopen? Bristo Meyers

          Een overzicht van de trading signalen op de aandelen Bristol Myers Squibb.

          Bristol Meyers signalen

          De auteur heeft geen positie.

          Bron TechScan
          Last edited by SignalRadar; 21-02-2022, 14:57.

          Comment


          • #11
           In onze post van 10 februari kwam het aandeel Fugro aan bod. We schreven "De koopsignalen volgen elkaar in een vast tempo op bij bodemonderzoeker Fugro. Sinds 21 januari verschenen er maar liefste acht technische analyse signalen. Buiten een kleine daling in het gemiddelde volume valt er uit technisch analyse perspectief niets negatief te melden."

           Fugro aandelen.

           Het aandeel Fugro maakt nu een Golden Cross. Dit is een topper in de technische analyse. Goed nieuws dus. Alle signalen staan op groen....

           Fugro aandelen.

           De auteur heeft geen positie.

           Bron TechScan

           Comment


           • #12
            De negatieve technische analyse signalen beginnen zich langzamerhand op te stapelen voor het aandeel OCI. OCI, dat zichzelf beschrijft als "Wij zijn een toonaangevende, wereldwijde producent en distributeur van waterstofproducten die meststoffen, brandstoffen en grondstoffen met een laag koolstofgehalte leveren aan landbouw-, transport- en industriële klanten over de hele wereld., deed het anders goed sinds het begin van dit jaar met een waardestijging van meer dan 30%. Verscheiden indicatoren geven aan dat het aandeel overkocht is. Is dit het begin van een pauze voor de OCI koers.

            Het aandeel OCI.

            Een overzicht van de signalen op OCI.

            Het aandeel OCI.

            De auteur heeft geen positie.

            Bron TechScan


            Comment


            • #13
             Danaher (Nasdaq ticker DHR) ontwerpt, vervaardigt en verkoopt professionele, medische, industriële en commerciële producten en diensten. De onderneming opereert via drie afdelingen: Life Sciences, Diagnostics en Environmental & Applied Solutions. Het aandeel Danaher heeft een serie van mooie technische analyse koop signalen.

             Het aandeel Danaher.
             Signalen op het aandeel Danaher
             Danaher trading.

             De auteur heeft geen positie.

             Bron TechScan

             Danaher kopen of verkopen?

             Voor de 14 analisten die Danaher volgen is het consensus advies een "strong buy". Het gemiddeld koersdoel is 332,5 $. De huidige koers is 299 $. Volgens de analisten kan er dus nog zeker 11% bij.

             Comment


             • #14
              Op drie bekende Amerikaanse aandelen Baxter (ticker: BAX), Eastman Chemical (ticker: EMN) en Qualcomm (ticker: QCOM) verscheen een 'death cross'. Een death cross in technische analyse is wanneer het korte termijn gemiddelde (50 dagen) daalt onder het lange termijn gemiddelde (200 dagen). Dit is meestal geen goed teken voor een aandeel. Er zijn wel enkele positieve oververkocht signalen op deze aandelen, maar de negatieve signalen lijken het overwicht te hebben. De analisten blijven momenteel nog eerder positief.

              Baxter kopen of verkopen?

              De 14 analisten die 12-maands prijsverwachtingen geven voor Baxter International Inc hebben een doorsnee koersdoel van 96,50 $ (hoogste schatting 105,00 $ en laagste schatting 77,00 $). Deze schatting ligt ongeveer +25,00% hoger dan de huidige koers van Baxter.

              Het aandeel Baxter.
              Bron TechScan

              Eastman Chemical kopen of verkopen?

              De 20 analisten die 12-maands prijsverwachtingen geven voor Eastman Chemical Co hebben een doorsnee koersdoel van 133,00 $ (hoogste schatting 165,00 $ en laagste schatting van 114 $). Deze schatting ligt ongeveer +20,00% hoger dan de huidige koers van het Eastman Chemical aandeel.

              Het aabdeek Eastman Chemical.
              Bron TechScan

              Qualcomm kopen of verkopen?

              De 26 analisten die 12-maands prijsverwachtingen geven voor Qualcomm Inc hebben een doorsnee koersdoel van 210,00 $ (hoogste schatting 250,00 $ en laagste schatting van 150,00 $). Deze schatting ligt ongeveer +54,00% hoger dan de huidige koers van het aandeel Qualcomm.

              Het aandeel Qualcomm.
              Bron TechScan

              De auteur heeft geen positie.

              Amerikaanse aandelen kopen

              Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen. Je kunt de dienst eens proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.

              Comment


              • #15
               Het aandeel Eli Lilly (ticker LLY) is goed voor maar liefst vier koopsignalen in de laatste dagen. De farmaceutische reus uit Indiana (VS) kon al niet klagen over het verloop van de koers in het laatste jaar. Eli Lilly noteert momenteel 299 $. De hoogste koers ooit was 311 $. Dus nog 4% te gaan.

               Eens over deze top kan Eli Lilly vermoedelijk nog meer stijgen. Zoals Nobelprijs winnaar Prof. Eugene schreef... er is maar één zekerheid op de beurs: een aandeel dat sterk is blijft op de korte termijn sterk.

               Kopen of verkopen de aandelen Eli Lilly (pharma).

               Het aandeel Eli Lilly.
               Bron TechScan

               Het aandeel Eli Lilly kopen of verkopen?

               De 21 analisten die een 12-maanden koersdoel geven voor Eli Lilly hebben een gemiddeld koersdoel van 321,00 $. De koers ligt momenteel rond de 299 $. De analisten zien dus een gemiddeld potentieel van 7% over 12 maanden. Het laagste koersdoel van één der analisten is 202 $, dus onder de huidige koers van Eli Lilly.


               Comment

               Working...
               X