Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel INTEL (INTC) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel INTEL (INTC) – Kopen of verkopen

  Intel blijft achter op zijn rivalen en staat op het punt om opnieuw een kwartaal met dalende verkopen en winsten te rapporteren. Wij kijken hoe het Intel-aandeel zou kunnen reageren op de komende resultaten. Het Intel-aandeel presteert beduidend slechter dan zijn sectorgenoten. Terwijl de PHLX Semiconductor Index de voorbije drie jaar met meer dan 181% is gestegen, boekte het Intel-aandeel een bescheiden stijging van 14%.

  Het aandeel Intel.

  Intel zal op woensdag 26 januari de resultaten over het vierde kwartaal bekendmaken.

  Verwacht wordt dat de omzet van Intel vooral zal worden gedrukt door de levering (of het gebrek daaraan) van componenten voor pc's. Deze afdeling is goed voor meer dan de helft van Intels totale omzet. Analisten voorspellen een omzetdaling van 1,9%. De kans bestaat dat Intel hier voor een verrassing kan zorgen als het de stijgende vraag heeft kunnen opvangen terwijl anderen het moeilijk hebben. CEO Pat Gelsinger beweerde immers in oktober dat "Intel de unieke breedte en schaal heeft om het voortouw te nemen" bij het herstel van de bevoorrading temidden van het wereldwijde chipschaarste. Ook de geheugenchipdivisie zal naar verwachting een daling van 4% rapporteren.

  Dit denken de analisten van Intel

  Een aantal brokers hebben de afgelopen weken hun koersdoel op het aandeel verhoogd. De algemene opinie blijft eerder gemengd. De meerderheid gelooft dat Intel momenteel een "Hold" is en het gemiddelde koersdoel van $ 55,84 onder de 48 brokers die het aandeel volgen, impliceert dat er een potentiële opwaartse trend van 4% is ten opzichte van de huidige aandelenkoers.


  Hoe kan de koers van Intel evolueren?

  Het Intel-aandeel vertoonde sinds midden december tekenen van een stijgende trend. Sinds een koers van $ 56 werd bereikt, is het aandeel echter terug afgezwakt.

  Intel, daggrafiek

  Het aandeel Intel.

  Probeer een gratis demo van het NanoTrader trading platform

  Na door het 100-dagen gemiddelde te zijn gezakt, test de prijs nu het $ 52 niveau, een weerstand die steun werd. Het aandeel zou de komende dagen interessant kunnen zijn voor traders. Technische analyse fans zien het ontstaan van een "three black crows" koerspatroon. Dit patroon versterkt de recente ommekeer en kan een signaal zal zijn voor een verdere daling. Het 50-dagen gemiddelde staat onder het 200-dagen gemiddelde, wat op zich geen goed teken is. Dit gecombineerd met een bearishe RSI en het ziet er niet zeer goed uit.

  Als de neerwaartse trend die de voorbije zeven handelssessies aan kracht won, aanhoudt, zouden we het aandeel kunnen zien wegglijden naar $ 51,00. Een dip daaronder zou het aandeel kunnen zien dalen tot het dieptepunt van 2021 $ 48,00.

  Als Intel goede berichten heeft woensdag, dan is het eerste koersdoel het 200-dagen gemiddel van $ 54,00. Daarna kan het naar $ 56,00 en zelfs naar de weerstand van $ 58,00 stijgen.

  Bent u een actieve belegger?
  • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
  • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
  • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

  "Beleggen is eenvoudig, maar het is niet gemakkelijk."

  - Warren Buffet
  Last edited by SignalRadar; 12-10-2022, 14:28.

 • #2
  Intel-aandelen blijven wegkwijnen op niveaus die niet meer gezien zijn sinds 2014. Wells Fargo verlaagde zijn koersdoel naar $32 van $45 op de verwachting dat de verkoop van halfgeleiders in 2023 tot 10% zou kunnen dalen.

  Het aandeel Intel blijft zwak.

  De bank, stelt dat 'toenemende bezorgdheid over jaar-op-jaar omzetdalingen van datacenters in 2023 zal blijvend op het aandeel drukken'.

  Nu NVIDIA en ook AMD afschrijvingen op hun voorraden doen, zou het niet verbazen Intel zijn eigen afschrijvingen op voorraden begint. In het tweede kwartaal waren deze nog op bijna 12,2 miljard dollar gewaardeerd, tegen 8,8 miljard dollar een jaar geleden', voegde Wells Fargo eraan toe. Intel aandelen, presteren in 2022 slechter dan die van de concurrenten. Het bedrijf rapporeert zijn kwartaalcijfers op 27 oktober.

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
  "The biggest risk of all is not taking one."

  - Mellody Hobson
  Last edited by SignalRadar; 13-12-2022, 08:37.

  Comment


  • #3
   Het aandeel Intel faalde vorige week opnieuw op de steile dalende trendlijn. Met deze situatie is rekening gehouden bij de bespreking van de laatste grafiek. Maar nu hebben de stieren niet veel speelruimte meer.

   evolutie aandeel intel

   De grafieksituatie van het aandeel Intel is de afgelopen dagen niet per se verslechterd door de hernieuwde uitval van de dominante dalende trendlijn. Er is zelfs een nieuwe stop-buy markering ontstaan, die onder de laatste high ligt. Het is echter onzeker of dit koopsignaal dit jaar zal plaatsvinden. Toch zou de anticyclische belegger dit jaar actief moeten worden om mogelijk een perfecte instap te krijgen.

   De perfecte omkeerzone ligt bij de 28$

   De weekgrafiek toont nog geen duidelijke bullish reversal candle. De huidige weekkaars zal ook geen signaal kunnen geven. De verkoopdruk nam echter af naarmate het aandeel Intel bij de 28$ kwam. Deze week was er tot nu toe een dieptepunt op 28,06$. Volgende week wordt een nieuwe low net onder de 28$ verwacht. Maar dan moeten de kopers terugkeren en zorgen voor een bullish weekly candle.

   Conclusie: de anticyclische belegger kan een eerste long positie opbouwen rond 28$. De pro-cyclische belegger zal waarschijnlijk moeten wachten tot begin volgend jaar, want een stijging op weekbasis boven 30,50$ zal in december waarschijnlijk niet plaatsvinden.​

   Intel, weekgrafiek

   evolutie aandeel intel

   Wilt u commissievrij aandelen handelen?

   Test de demo nu

   Uw voordelen:
   • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
   • Geen commissies (0,00$)
   • Geen spreidingstoeslag
   • Geen negatieve rentevoeten

   "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

   - Peter Lynch -​
   Last edited by SignalRadar; 13-12-2022, 08:54.

   Comment


   • #4
    Verschillende aandelen uit de microchip sector doen het goed. Intel doet het minder goed. Het bedrijf maakt microchips voor PCs. De vraag naar PCs zwengelt niet aan.

    Dit essentieel nieuws en een verwachting kan je lezen op de gespecialiseerde Intel (INTC) pagina van broker Freestoxx. Je kunt er ook de koers van het aandeel vinden.

    Intel aandelen kopen zonder commissie.

    Comment


    • #5
     De koers van Intel kreeg een deuk nadat de financiële directeur, David Zinser, gedurende een voordracht liet uitschijnen dat Intel nog meer dan een jaar nodig heeft om cash-flow break-even te worden. Zinser wees ook op de zwakte van het belangrijke data center departement. Voor veel analisten kwam deze informatie als een koude douche. Zowel Morgan Stanley als Citigroup klasseren het aandeel als 'neutraal'.

     Wilt u commissievrij aandelen handelen?

     Test de demo nu

     Uw voordelen:
     • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
     • Geen commissies (0,00$)
     • Geen spreidingstoeslag
     • Geen negatieve rentevoeten

     "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

     - Peter Lynch -​

     Comment


     • #6
      De koers reageert positief op het nieuws dat Intel zijn programmeerbare chip divisie onafhankelijk maakt en naar de beurs brengt. Hiermee wil Intel het succes van 2022 herhalen toen het dezelfde operatie deed met de zelfrijdende auto's divisie, Mobileye. De zogenaamde Programmable Solutions Group (PSG) moet in 2024 op eigen vleugels vliegen. De beursgang is dan voor twee of drie jaren daarna. PSG kan dan meer autonoom werken en heeft meer flexibiliteit om te groeien.

      STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
      "The biggest risk of all is not taking one."

      - Mellody Hobson​
      Last edited by SignalRadar; 05-10-2023, 08:00.

      Comment


      • #7
       Intel herstelt zich van een dieptepunt nadat de rooskleurige vooruitzichten indruk maakten op de markten en het vertrouwen installeerden. Het chipbedrijf zei dat het mikt op een omzet van 14,6-15,6$ miljard en een aangepaste winst per aandeel (WPA) van ongeveer 0,44$. Dat is positief vergeleken met de 14,4$ miljard omzet en 0,31$ winst per aandeel van de analisten. Dat ging gepaard met een grote winst in het derde kwartaal, toen het 14,2$ miljard omzet en 0,41$ winst per aandeel rapporteerde, vergeleken met de 13,5$ miljard en 0,21$ van de analisten.

       Intel heeft er vertrouwen in dat het over het ergste heen is van de inzinking in de pc-markt betreft. Hoewel de datacenteractiviteiten blijven worstelen nu meer uitgaven verschuiven naar geavanceerdere AI-chips van bijvoorbeeld NVIDIA.

       Wall Street was over het algemeen positief, maar er waren geen grote upgrades, afgezien van HSBC dat het advies naar 'Hold' verplaatste i.p.v. 'Reduce'. Koersdoelen werden licht verhoogd.

       STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
       "The biggest risk of all is not taking one."

       - Mellody Hobson​
       ​​
       Last edited by SignalRadar; 27-10-2023, 14:21.

       Comment


       • #8
        Er was geen nieuws van Intel in het afgelopen kwartaal. "Geen nieuws, is goed nieuws". Het is niet zeker of dit bekend gezegde ook waar is voor Intel. De koers van Intel daalde in 2023 met -5,2%. Van de 42 analisten die Intel volgen, klasseren niet minder dan 27 analisten het aandeel op 'Houden'. Het aandeel staat dus niet in de uitverkoop. De koers in 2024 zal grotendeels afhangen van twee feiten: stijgt de verkoop van PC's in 2024 (de eerste tekenen zijn eerder positief) en zullen de aangekondigde plannen rond kunstmatige intelligentie (KI) chips in realiteit omgezet worden. Tip: met de Stock-Box service kun je eenvoudig in KI aandelen met momentum beleggen.
        STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
        "The biggest risk of all is not taking one."

        - Mellody Hobson​​​
        Last edited by SignalRadar; 16-01-2024, 12:11.

        Comment


        • #9
         De kwartaalresultaten van Intel liggen onder de ramingen. De chipmaker ziet het komende kwartaal ook niet positief. Met uitzondering van chips voor PCs, daalt de vraag naar microchips in andere domeinen zoals data center chips. Wall Street zet een vraagteken bij het come back verhaal van Intel.
         STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
         "The biggest risk of all is not taking one."

         - Mellody Hobson​​​​

         Comment


         • #10
          De kwartaalresultaten van Tesla lagen onder de verwachtingen. De omzet, en belangrijker, de winst per aandeel daalden. Tesla kon 38% meer auto's leveren in 2023. Dit is niet slecht maar de ambitie van de autobouwer is gemiddeld 50% meer leveringen. Dit wordt moeilijk. Tesla werkt koortsachtig aan een nieuw model. Het wordt vermoedelijk een goedkoper model. Met dit model kan de strijd aangegaan worden in de Chinese mass market. Tesla is winstgevend en staat zo een sterke stap voor op de vele niet-rendabele EV-bouwers. De winstmarge daalde o.a. door de productiekosten verbonden aan de nieuw pick-up (cybertruck). Ook een goedkoper model kan op de winst wegen.
          STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
          "The biggest risk of all is not taking one."

          - Mellody Hobson​​​​​
          Last edited by SignalRadar; 26-01-2024, 09:30.

          Comment

          Working...
          X