Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel BIONTECH – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel BIONTECH – Kopen of verkopen?

  Het aandeel Biontech valt al dagen als een baksteen. Op een gegeven moment moet zo'n beweging stoppen, toch?

  Het aandeel Biontech heeft zich in een sterke neerwaartse gestort sinds de all-time high van $ 464,00 op 10 augustus 2021. Dit leidde aanvankelijk tot een dieptepunt van $ 207,51. Op 6 januari 2022 raakte de koers ook dit dieptepunt en leek het aanvankelijk steun te vinden. Maar op 12 januari brak het aandeel door dzijn steun. Sindsdien staat het opnieuw onder sterke verkoopdruk.

  Aandeel technische analyse BioNTech  Vrijdag werd het aandeel verhandeld op een dieptepunt van $ 145,81. In minder dan een half jaar tijd is de koers van het aandeel nu met ongeveer 2/3 gedaald.

  Op de korte termijn is het aandeel voor traders duidelijk 'oversold'. De RSI (14) op dagbasis heeft zijn laagste waarde bereikt in meer dan 2 jaar!

  Herstel mogelijk voor het aandeel BioNTech?

  BIONTECH, daggrafiek (bron godmode)

  Chart Biontech


  Gratis trading demo

  Het aandeel Biontech kan op korte termijn aanzienlijk herstellen, zelfs al is er geen duidelijk koopsignaal voor het begin van een positieve trend. Het koersdoel voor een stijging ligt rond de $ 179-180 maar zelfs $ 207,10 is niet onmogelijk. Een bodem op middellange termijn zou hiermee echter niet worden gevonden. Er dreigen verdere dalingen in de richting van $ 130,89 of zelfs $ 116,75.

  Bent u een actieve belegger?
  • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
  • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
  • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

  "Elke trader heeft sterktes en zwaktes. Sommigen zijn goede houders van winnaars, maar houden hun verliezers misschien iets te lang vast. Anderen snoeien hun winnaars misschien wat kort, maar nemen snel hun verlies. Zolang je je aan je eigen stijl houdt, krijg je het goede en het slechte in je eigen aanpak."

  - Michael Marcus
  Last edited by SignalRadar; 25-01-2022, 07:39.

 • #2
  Woensdag 30 maart publiceert BioNTech zijn resultaten voor het eerste kwartaal en 2021. BioNTech is een wereldberoemde naam geworden dankzij het Covid vaccin, maar hoe zal het aandeel in 2022 presteren als de pandemie verder afneemt?

  Aandeel BioNTech.  2021 was een mijlpaal voor BioNTech dat, in samenwerking met het Amerikaanse Pfizer, met zijn vaccin strijd voerde tegen de Covid 19 pandemie. Het succes van het vaccin was enorm, aangezien het duo in de loop van het jaar ongeveer 3 miljard doses heeft geproduceerd. BioNTech heeft verklaard te verwachten dat het in de loop van het jaar tot 2,5 miljard doses zal distribueren, wat een omzet van 16 tot 17 miljard euro zal opleveren. Dat is een verbluffende prestatie als men bedenkt dat BioNTech in 2020 minder dan 500 miljoen euro aan inkomsten heeft geboekt voordat de verkoop van vaccins op gang kwam. Pfizer en BioNTech verdelen de brutowinst van het vaccin 50/50.

  Voor het vierde kwartaal voorspellen de analisten een omzetstijging tot 3,87 miljard euro ten opzichte van slechts 345 miljoen een jaar eerder. De winst per aandeel zal naar verwachting stijgen tot 8,05 euro ten opzichte van slechts 0,64 euro ervoor. De verwachting is dat BioNTech in 2021 een winst per aandeel van 37,02 euro zal rapporteren in plaats van een verlies van 0,58 euro per aandeel in 2020.

  BioNTech in 2022 en de jaren daarna

  Beleggers moeten zich vooral afvragen hoe de toekomst er in 2022 en daarna uitziet. Er blijven vandaag enorme geografische verschillen bestaan als het gaat om Covid-19. Veel westerse landen met een hoge vaccinatiegraad zijn begonnen met het versoepelen van de regels en hebben besloten om te leren leven met het virus. Sommige Aziatische landen, met name China, blijven vasthouden aan hun nultolerantie ten aanzien van Covid. Lage-inkomenslanden blijven wachten op voldoende vaccinaties om hun bevolking te beschermen. BioNTech kondigde vorige maand aan dat het zijn eerste modulaire productiefaciliteiten zal ontwikkelen om de bevoorrading in Afrika tegen midden 2022 te verbeteren en heeft plannen om sites op te zetten in Rwanda, Senegal en mogelijk Zuid-Afrika.

  Het is een feit dat de consensus betreffende de verkoop van Covid-19-vaccins in 2022 door BioNTech ver uiteenloopt. De schattingen zitten tussen 11,3 miljard euro en 22,4 miljard euro. Dit wijst erop dat de markten niet goed weten hoe het dit jaar met de vraag zal gaan. Het midden van deze schattingen ligt bij 16,5 miljard euro, wat hoger is dan de prognose van BioNTech zelf. Het pharmabedrijf schat zijn 2022 verkoopscijfer op 15,9 miljard euro.

  Het Pharma-team van Bloomberg Intelligence zegt dat BioNTech moeite kan hebben om zijn verkoopdoel voor vaccins in 2022 te halen. Hiervoor worden twee redenen gegeven. Ten eerste denken de analisten dat het belang van de lage-inkomenslanden in de verkoopcijfers zal toenemen. De verkoopsprijs en dus vermoedelijk ook de winstmarge is hier kleiner. Ten tweede achten de analisten het onwaarschijnlijk dat BioNTech 5,4 miljard euro kan omzetten buiten de VS. Concurrent Moderna zit ook niet stil en heeft gisteren zijn jaarprognose voor de verkoop van vaccins in 2022 verhoogd van 19 miljard dollar naar 21 miljard dollar.

  Afgezien van Covid-19 werkt BioNTech aan een pijplijn van oncologiegeneesmiddelen. Deze geneesmiddelen blijven vooruitgang blijven boeken, met vier afzonderlijke programma's die zich nu in Fase 2-ontwikkeling bevinden en naar klinische tests in een latere fase toewerken.

  Hoe kan het BioNTech aandeel evolueren?

  BioNTech aandelen bereikten eerder deze maand hun laagste niveau in bijna twee jaar, alvorens op te veren.

  De recente uptrend is tot stilstand gekomen na het bereiken van het 50-dagen gemiddelde. De handelsvolumes zijn gedaald sinds de stijging. De aandelen zijn vorige week lager geëindigd, maar bleven boven 164 $. Dit is het eerste steunniveau voor het aandeel in de toekomst. Elke doorbraak onder het 50-dagen gemiddelde (momenteel ongeveer 160 $) zet de deur open naar 135 $. Dit steunniveau, dat sinds het begin van 2022 al verschillende keren werd gezien.

  BioNTech, daggrafiek (bron TradingView)

  Het aandeel BioNTech: de resultaten.

  Test een gratis trading demo

  BioNTech aandelen moeten boven 175 $ klimmen om de uptrend intact te houden. Om nog meer vertrouwen te geven moet het hoogste punt van februari, 184 $, bereikt worden. Vanaf daar is het eerste koersdoel het 100-dagen gemiddelde (216 $) en het 200-dagen gemiddelde (254 $). De 16 brokers die het aandeel volgen zijn momenteel bullish en hebben een gemiddeld koersdoel van iets meer dan 301 $. Dit impliceert een koersstijging van rond de 78%.


  "De kunst is niet om te vertrouwen op je buikgevoelens, maar om jezelf de discipline op te leggen je buikgevoelens te negeren.
  Geloof in je aandelen zolang het fundamentele verhaal van het bedrijf niet is veranderd."


  - Belegger Peter Lynch

  Comment


  • #3
   Het aandeel van de vaccinfabrikant blijft dalen en nadert opnieuw het dieptepunt van het jaar. De druk op kopers neemt toe.

   evolutie aandeel biontech

   In feite is er een bodemvorming aan de gang sinds de neerwaartse golf in januari, die vrij goede vooruitzichten had, vooral na de nieuwe dieptepunten in maart en het daaropvolgende herstel. Sinds begin juni is de situatie op de korte termijn echter weer verslechterd. De daling onder de steun op 130 - 135$ eind vorige week heeft de druk nu weer opgevoerd. De stieren staan met hun rug tegen de muur.

   Wachten op omkering van de trend

   De korte termijn koerspatronen zijn kritisch, de beren hebben alle troeven in handen. Wanneer een aanhoudende doorbraak onder het laagste punt van het jaar op 121,32$ wordt uitgelokt, zou een nieuwe verkoopgolf worden ontketend. De volgende steungebieden zouden dan rond 90-100$. Daaronder zou het gebied van 75 - 76$ mogelijk zijn.

   Indien daarentegen de kopers nu de rollen omdraaien en een koopgolf beginnen, zal het aandeel weerstand vinden op 150 - 154 en 159$. Alleen wanneer deze opwaarts worden gekruist, zouden grotere herstelbewegingen tot 189 - 198$ mogelijk zijn.

   BioNTech, daggrafiek (bron: godmode trader)

   evolutie aandeel biontech
   Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest.


   "Geld investeren is het proces waarbij middelen op een strategische manier worden ingezet om een specifiek doel te bereiken."

   - Alan Gotthardt -
   Last edited by SignalRadar; 20-06-2022, 18:57.

   Comment

   Working...
   X